Захист довкілля: хто і як може стати громадським інспектором

29 Червня 2021, 10:19
Захист довкілля: хто і як може стати громадським інспектором 601
Захист довкілля: хто і як може стати громадським інспектором

Під час прийому громадян в Офісі Держекоінспекції у Кривому Розі Голова Державної екологічної інспекції Андрій Мальований розповів про повноваження громадських інспекторів. 

Про це повідомляють на офіційному сайті відомства.

«Наразі по всій Україні діє близько 500 таких інспекторів. І Держекоінспекція продовжує працювати над розширенням цієї мережі. До її складу входять потужні та авторитетні екоактивісти, фахівці-екологи та небайдужі громадяни», – зазначив Андрій Мальований.

Під час прийому він розповів, що потрібно, аби стати громадським інспектором.

«Перш за все – це мотивація. Людина повинна хотіти вкладати час та зусилля у захист довкілля. По друге, досвід активної природоохоронної діяльності в громадських організаціях чи спілках», – зауважив Андрій Мальований.

Для того, щоб стати громадським інспектором, потенційний кандидат повинен пройти кілька етапів.

«Спершу необхідно подати заяву та рекомендацію від громадської організації до підрозділу ДЕІ. Потім – співбесіда та отримання посвідчення громадського інспектора. Після цього людина повинна пройти навчання, щоб детальніше вивчити природоохоронне законодавство, свої права та обов’язки на посаді», – пояснив Андрій Мальований.

Загалом до повноважень громадського інспектора входить участь у перевірках спільно з працівниками ДЕІ, допомога у складенні адмінпротоколів та розрахунку збитків.

«Сподіваюсь, що тенденція до розширення цього громадського сектору буде продовжуватись. Це дозволить посилити екоконтроль, зробити його відкритішим та прозорішим», – додав Андрій Мальований.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024