Волинські спрощенці спрямували до бюджетів громад 400 мільйонів гривень єдиного податку

15 Серпня 2021, 11:48
Волинські спрощенці спрямували до бюджетів громад 400 мільйонів гривень єдиного податку 431
Волинські спрощенці спрямували до бюджетів громад 400 мільйонів гривень єдиного податку

Громади Волині впродовж пів року залучили понад 399 мільйонів гривень єдиного податку. Господарюючі суб’єкти, які працюють в умовах спрощеної системи оподаткування, сплатили до місцевих бюджетів на 15,4%більше єдиного податку. Про це Бізнес.Район повідомив сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області

Динаміка сплати єдиного податку в області стабільно позитивна. У більшості громад надходження єдиного податку перевищують минулорічні показники, - констатують у Головному управлінні ДПС у Волинській області.

«Представники малого бізнесу завжди відрізнялися сумлінним виконанням податкових зобов’язань. Через пандемію COVID-19 саме підприємці–фізичні особи першими відчули фінансові труднощі. Тим не менше, в області має місце ріст показників сплати єдиного податку. Тобто, громади отримують належні кошти для вирішення соціально-економічних питань», - розповідає начальник Головного управління ДПС у Волинській області Світлана Савчук.

Очільниця волинських податківців підкреслила, що податкова служба постійно працює над тим, щоб супровід підприємців був належної якості.

«Завдяки впровадженій дистанційній комунікації та можливостям звітування через Електронний кабінет кожен підприємець без візиту до податкової може самостійно подати звіти та отримати необхідну інформацію. Фахівці податкового адміністрування в Центрах обслуговування платників, що діють при державних податкових інспекціях області, теж надають необхідну консультаційну допомогу», - підсумувала Світлана Савчук.

У Головному управлінні ДПС у Волинській області нагадують, що з 1 вересня 2021 року до 1 вересня 2022 року кожен, хто отримував доходи, які були приховані від оподаткування, може скористатися правом на одноразове (спеціальне) добровільне декларування.

Щодо активів, які підлягають декларуванню у рамках так званої податкової амністії, то детальну інформацію можна отримати у тематичному банері на субсайті Головного управління ДПС у Волинській області та за номером телефону «гарячої» лінії (0332) 777-106, що працює щосереди з 10.00 до 12.00.

Читайте також: Платники податків Волині успішно опановують електронний формат звітування

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024