Волинська область за крок до червоної зони, — облдержадміністрація

06 Жовтня 2021, 14:20
Локдаун на Волині 5786
Локдаун на Волині

У Волинській ОДА заговорили про жорсткий карантин. Епідеміологи щодня фіксують все більше випадків інфікування та б’ють на сполох через низький рівень вакцинації серед волинян. Якщо ситуація не зміниться, в області можуть ввести жорсткий карантин.

Лише за тиждень кількість хворих на коронавірус волинян зросла аж на 60%. Та попри це, громадяни не біжать рятувати власне життя вакцинацією, а тому Волинь – в аутсайдерах по проведенню вакцинації, передає 12 КАНАЛ.

«Ми є на другому або третьому місці знизу по рівню вакцинації. Звідки високий рівень захворюваності. Дуже різко зростає захворюваність серед дітей. Вчора виявили 41 дитину з коронавірусом. У нас є захворілі діти від нуля до 17 років. Є і діти новонароджені, які захворіли коронавірусом, адже інфікувалися від матерів», – пояснює заступниця голови Волинської ОДА Людмила Тимощук.

У медзакладах Волині нині перебуває понад 700 пацієнтів із ковідом. 22 з них – на ШВЛ. Завантаженість ліжок станом на 4 жовтня становила 67%, сьогодні ж, через збільшення кількості ліжок – на 5% менше. Та навіть це, кажуть в ОДА, не надто рятує ситуацію.

Збільшується кількість інфікованих і в навчальних закладах. Людмила Тимощук пояснює: спалахи фіксують через те, що Кабмін дозволив дошкіллю та вчителям початкової ланки працювати без щеплень від ковід.

В ОДА кажуть: Волинська область за крок до червоної зони. Якщо епідситуація та рівень вакцинації серед населення не зміняться – будуть приймати кардинальні рішення. Йдеться про закриття підприємств, де нещеплені 100% працівників, заборону відвідування масових заходів без паспортів вакцинації тощо. 

Читайте також: 320 смертей та більше 12 тисяч хворих: ситуація з COVID-19 в Україні

За добу на Волині виявили більше 300 інфікованих коронавірусом

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39