Фахівці Волинських та Рівненських громад навчалися проводити розрахунок освітньої субвенції

16 Жовтня 2021, 14:01
Фахівці Волинських та Рівненських громад навчалися проводити розрахунок освітньої субвенції 400
Фахівці Волинських та Рівненських громад навчалися проводити розрахунок освітньої субвенції

Питання фінансування галузі освіти актуальне для кожної територіальної громади, особливо в процесі підготовки місцевого бюджету на 2022 рік.  

На базі Рівненського регіонального офісу «U-LEAD з Європою» пройшов онлайн-семінар, у якому взяли участь понад 100  учасників з Рівненської, Волинської та Тернопільської областей.

З фахівцями територіальних громад працював Сергій Пазюк, експерт з освіти «U-LEAD з Європою». За модерацію заходу відповідала Ірина Кондратюк, радниця з питань місцевих фінансів та управління.

Про це Бізнес.Район інформують в Рівненському регіональному офісі U-LEAD.

«Наша команда продовжує працювати з територіальними громадами та проводити заходи з різної тематики. Сьогодні ми розглядатимемо важливий напрямок у роботі кожної громади – планування освітнього бюджету. Сподіваюся, що разом з експертом представники громад зможуть розібратися у складній формулі розрахунку освітньої субвенції», – зазначив Руслан Сивий, керівник Рівненського регіонального офісу U-LEAD.

На початку онлайн-семінару учасникам презентували основні зміни у формулі освітньої субвенції. Експерти розповіли фахівцям з громад про алгоритм розрахунку субвенції на освіту.

Сергій Пазюк також проаналізував індекс фінансової спроможності громад України. Також був здійснений огляд фінансової спроможності територіальних громад, учасники яких були присутні на заході.

Представники громад мали можливість ознайомитися з практичним інструментом «Калькулятор розрахунку освітньої субвенції. Нова версія». Учасники онлайн-семінару дізналися про специфіку його роботи та навчилися проводити розрахунки ставок педагогічних працівників.

«Ми сьогодні розглянули основні моменти, які стосуються формування бюджету в контексті фінансування освітньої галузі. Це лише перша частина із серії заходів щодо цього напрямку. Наше завдання – допомогти громадами формувати збалансовані бюджети у контексті фінансування освітнього напрямку», – підкреслив Сергій Пазюк, експерт з освіти Програми «U-LEAD з Європою».

Читайте також: Програма «U-LEAD з Європою» підтримає громади у розвитку велоінфраструктури

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024