Коли очікувати опалювального сезону: у Локачинській громаді оголосили надзвичайну ситуацію

20 Жовтня 2021, 19:29
У Локачинській громаді досі не розпочався опалювальний сезон. 1055
У Локачинській громаді досі не розпочався опалювальний сезон.

У Локачинській громаді досі не розпочався опалювальний сезон. 

Ситуацію прокоментували у селищній раді, про це написав заступник селищного голови Тарас Хом'як

Зокрема це стосується шкіл та садочків, які в якості опалення використовують природний газ. 

Управління гуманітарної політики Локачинської селищної ради відповідно до розпорядження селищного голови про початок опалювального сезону здійснило всі заходи щодо початку опалювального сезону – провели повірку сигналізаторів газу, вогнегасників та обладнання котелень.

Як пише заступник, у всій державі склалась безвихідна ситуація з постачанням газу, яке пов'язане з його ціною для комунальних установ. Управління гуманітарної політики оголосило тендер на закупівлю газу по ціні 30 гривень за 1 кубічний метр, проте жоден з постачальників не виявив бажання його постачати за такою ціною.

Місцева комісія ТЕБ та НС у звязку із відсутністю постачальника газу оголосила надзвичайну ситуацію в Локачинській громаді. Такі ж рішення прийняли Володимир-Волинська районна та обласні комісії.

Оголошення надзвичайної ситуації дасть змогу напряму закупити блакитне паливо для шкіл та садочків у ТОВ «Нафтогаз-Трейдинг» та нарешті розпочати опалювальний сезон. Відповідний пакет документів вже направлений на розгляд до Нафтогазу і від того, як швидко його розглянуть в Києві, залежить початок опалювального сезону в громаді.

«Щоб розвіяти всі чутки та домисли про те, що в інших громадах ГАЗОВІ котельні працюють, повідомляємо, що в межах області ситуація в інших громадах така ж, як і в нас», – зазначає Тарас Хом'як. 

Читайте також: 

 

 

Підписуйтеся на Район.Локачі у фейсбуці, де оперативно оновлюється інформація та приєднуйтеся до нас в інстаграмі, де лише найцікавіші новини та анонси подій.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024