Ягоди і гриби поповнили бюджети Волині на майже вісім мільйонів гривень

04 Листопада 2021, 08:23
Ягоди і гриби поповнили бюджети Волині на майже вісім мільйонів гривень 389
Ягоди і гриби поповнили бюджети Волині на майже вісім мільйонів гривень

На Волині ягідно-грибний сезон поповнив бюджети всіх рівнів на 7,9 мільйона гривень.

Зокрема, легальні заготівельники ягід і грибів у волинських лісах  сплатили до бюджетів усіх рівнів 4 мільйони гривень ПДФО, майже 2,8 мільйона гривень ренти за спецвикористання лісової продукції, 834 тисячі  гривень єдиного податку та 332 тисячі гривень військового збору. Про це Бізнес.Район повідомили у пресслужбі волинських податківців.

З огляду на погоду в області триває заготівля грибів.  Важливо, щоб керівники місцевого самоврядування не втратили можливості залучити додаткові бюджетні надходження, - звертають увагу в Головному управлінні ДПС у Волинській області.  

Тим громадянам, які в минулому отримували доходи без сплати податків, зокрема від заготівлі дарів лісу чи користування надрами, волинські податківці рекомендують скористатися правом на одноразове добровільне декларування.

Щоб скористатися правом на податкову амністію з 1 вересня поточного року до 1 вересня 2022 року потрібно заповнити в Електронному кабінеті і подати декларацію, згодом сплатити передбачений спеціальний збір.  Про те, як це зробити правильно, - детальна інформація в банері «Одноразове добровільне декларування».

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39