Локачинські рятувальники закликають дотримуватися правил пожежної безпеки у побуті

05 Листопада 2021, 13:59
ПБ у побуті 836
ПБ у побуті

Через зниження температури значно зростає кількість пожеж, що виникають через несправності пічного опалення та використання саморобних електронагрівальних приладів та перевантаження електромережі.

Про це ІА Район.Локачі розповіли у 15 державній пожежно-рятувальній частині селища Локачі.

Станом на 4 листопада в межах області трапилось уже 976 пожеж, а у вогні загинуло 38 волинян, у Володимир-Волинському районі 173 пожежі та 3 людей загинуло. 

Зокрема, 12 вересня орієнтовно о 23:00 у Володимир-Волинському районі селі Бобичі виникла пожежа в житловому будинку. На місці пожежі виявили тіло власниці будинку. Причина пожежі – встановлюється. 

21 жовтня виникла пожежа в житловому будинку дачного масиву «Сонячний» в с.Горичів Володимир-Волинського району. На місці пожежі виявили тіло власника будинку. Ймовірна причина пожежі – необережність під час куріння власника будинку.

Більшість пожеж, а відтак і трагічних випадків, виникає через необережність громадян при курінні в нетверезому стані та короткого замикання електромережі! Найчастіше це трапляється із людьми похилого віку, які живуть самотньо. 

Справа в тому, що вони не завжди спроможні перевірити стан печі та димарів на початку опалювального сезону і миттєво зреагувати на проблему. 

Аби вберегти свою оселю від вогню та запобігти непоправному, Володимир-Волинське РУ ГУ ДСНС України у Волинській області нагадує громадянам основні правила пожежної безпеки у побуті:

  • Палити у ліжку – небезпечно;
  • Не залишайте біля працюючих електроприладів легкозаймистих предметів;
  • Не залишайте печі, що топляться, без догляду та не доручайте нагляд за ними дітям;
  • Не користуйтеся електроприладами з пошкодженою ізоляцією;
  • Намагайтеся уникати перевантаження електричних мереж, не вмикайте одночасно побутові електроспоживачі значної потужності;
  • Перед початком ,а також протягом усього опалювального сезону слід очищати димоходи та печі від сажі хоча б один раз на два місяці, щоб не сталось її займання;
  • Біля кожної печі перед топковим отвором на горючій підлозі слід прибити металевий лист розміром не менше 0,5 х 0,7 м; не користуйтесь печами й осередками вогню, які мають тріщини;
  • Не залишайте без нагляду у разі виходу з приміщень увімкнені в електромережу нагрівальні прилади, телевізори, праски тощо.

Пам’ятайте, що Ваша безпека залежить від Вас! 

 

Підписуйтеся на Район.Локачі у фейсбуці, де оперативно оновлюється інформація та приєднуйтеся до нас в інстаграмі, де лише найцікавіші новини та анонси подій.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39