Жителі Локачинщини скаржаться на роботу виїзних відділень «Укрпошти»

10 Листопада 2021, 13:10
Укрпошта 1714
Укрпошта

На дві громади колишнього Локачинського районуЛокачинську та Затурцівську, залишилося лише чотири відділення «Укрпошти», в інших селах почали працювати пересувні відділення.

Краяни скаржаться на роботу пересувних відділень, адже через зміни виникло багато нових проблем та незручностей. Ними вони поділилися у соцмережах з ІА Район.Локачі.

Неточний та незручний графік, проблеми з отриманням посилок, сплатою платіжок, затримання та згуба періодичних друкованих виданнь – це лише частина того, з того, що відчули жителі Локачинського краю з початком роботи пересувних відділень.

Так, найбільше скарг на неточний графік та запізнення таких відділень:

Аліна Шеба пише, що це не зручно, а іноді, пошту приходиться чекати і по 1,5 години, бо вони в іншому селі та не встигають по графіку. Також посилки, які жінка відправила, довго не реєструють у системі. 

Оксана Гнатюк Шурхал зазначає, що немає чіткого графіку роботи таких відділень. 

«Працівники пошти катастрофічно не встигають по графіку. Вони приїжджають в чуже село, до людей, яким потрібно виплатити пенсії, прийняти платіжки за світло, є субсидії, є посилки, розвести газети і багато інших питань. Вони мусять не помилитися і зробити все правильно. Притому дуже мало годин і днів їм виділяють в тиждень. Запізнюються на 1,5 години і навіть більше. Люди чекають, обурюються і нервують. Це ще зараз тепліше,а як буде зима і снігу багато?! Керівництво, враховуйте думки простих людей! Люди хочуть,щоб було все як і раніше!», – пише Тетяна Кравчик.

Ще одна наболіла проблема це запізнення друкованих видань, люди розповідають, що газети та журнали не приходять вчасно

Зоя Самчук та Тамара Бенеда пишуть, що газети приходять навіть і на тиждень пізніше ніж потрібно. 

«У Войнині хоча би з запізненням на тиждень газета, а в Міжгір'ї, Гранатові, Садівських Дубинах люди вже цілий місяць не бачать газет. Ми як виписували людям газети, то обіцяли, що пересувні відділення будуть доставляти газети вчасно (бо нас так запевняли) і як тепер нам людям в очі дивитися?», – пише Іра Хома.

Є проблеми й з тим, що до людей зовсім не доходять посилки та газети: 

Ніна Дружко розповідає, що завжди замовляла посилки, а зараз вони перестали приходити. А Тетяна Іванчук зазначає, що її посилку загубили і вона була змушена чекати ще декілька днів, поки її не знайшли в іншому місті. 

Люди жаліються й на великі черги та проблеми з проплатою платіжок:

«Один раз була присутня як бабусі-сусідки отримували пенсію і  була шокована усім. Перш за все ставленям працівників. Я розумію, що люди чужі, пора уже була звичайно пізня і уже темніло,листоноші змучені, але вічливість і повага повина до старших бути. Ця реформа на мою думку не довго попрацює, бо ті листоноші осінь поїздять, а зимою звільняться», –пише Анна Лукащук

ІА Район.Локачі перечитало ще десятки коментарів жителів краю зі скаргами та проханнями вернути листонош, які знали свою роботу та вміло виконували її, а багато людей зазначили, що вже відмовилися, або відмовляться від переодичних видань, адже змушені читати їх із запізненням. 

Тому ми вирішили звернутися до Укрпошти та дізнатися, які будуть подальші дії да вирішення цих проблем та комфортного отримання пошти. Деталі – згодом. 

Читайте також:

Підписуйтеся на Район.Локачі у фейсбуці, де оперативно оновлюється інформація та приєднуйтеся до нас в інстаграмі, де лише найцікавіші новини та анонси подій.

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024