Легальні доходи волинян поповнили бюджет на понад 4,5 мільярда гривень ПДФО

11 Листопада 2021, 15:00
Поповнення бюджету 375
Поповнення бюджету

За підсумками десяти місяців 2021 року на Волині до бюджетів надійшло понад 4,5 мільярда гривень податку на доходи фізичних осіб.

Сума сплаченого податку на доходи фізичних осіб в області на 23,7% перевищує аналогічні показники минулого року. Про це Бізнес.Район повідомили у секторі інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області.

Оскільки 60% ПДФО – це дохід місцевих бюджетів, у Головному управлінні ДПС у Волинській області акцентують увагу на важливості дотримання вимог трудового і податкового законодавства всіма господарюючими суб’єктами.

«Фінансова спроможність кожної з громад залежить від сплати бюджетоутворюючого ПДФО роботодавцями. А це означає, що питання легалізації робочих місць повинно стати пріоритетним завданням для органів місцевого самоврядування. Зі свого боку фахівці податкового адміністрування якісно опрацюють надану громадами інформацію щодо можливих порушень та вживатимуть заходів задля виправлення ситуації. Податківці та лідери громад у цих питаннях повинні працювати спільно на єдиний результат- залучення до бюджетів визначених законом податків», - наголошує начальник ГУ ДПС у Волинській області Світлана Савчук.

Очільниця волинських податківців підкреслила, що громадяни котрі раніше отримували доходи без оподаткування мають можливість скористатися правом на одноразове добровільне декларування.

«Кошти і майно, що були приховані від оподаткування, можна законно легалізувати, подавши одноразову добровільну декларацію. Громадяни, які задекларують свої активи і сплатять збір з одноразового добровільного декларування, звільняються від кримінальної, адміністративної та фінансової відповідальності за несплату податків. Це гарна нагода розпочату податкову історію сумлінного платника податків кожному, хто придбав активи за кошти, з яких не сплачено ПДФО», - зазначає Світлана Савчук.

Отож, щоб скористатися правом на податкову амністію до 1 вересня 2022 року потрібно заповнити в Електронному кабінеті і подати декларацію, згодом сплатити передбачений спеціальний збір.

Читайте також: Працедавці Луцька сплатили майже два мільярди податків

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024