«Повне одужання»: на Волині стартує 18 Мандрівний Docudays UA

12 Листопада 2021, 09:00
18 Мандрівний Docudays UA АНОНС 358
18 Мандрівний Docudays UA

На Волині відбуватиметься 18 Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA. 

Перегляди й обговорення фільмів, дискусії відбуватимуться наживо у бібліотеках і навчальних закладах Луцька, Торчина, Нововолинська з 25 листопада по 10 грудня, а також в онлайн-форматі. Про це Район.Культура повідомили організатори, ВОГО «Волинський прес-клуб». 

Цьогорічна тема фестивалю – «Повне одужання». 

Розпочне фестиваль стрічка китайських режисерів Хао Ву, Вейші Чень та Аноніма «76 днів», який розповідає історії про людей, котрі опинилися в епіцентрі пандемії. 

Мова буде про COVID-19, самовідданість лікарів і людяність.

Замовчуваній у суспільстві темі – праву жінок народжувати гідно – буде присвячено перегляди й обговорення фільму «Невидимі», а також онлайн-дискусія за участю словенської режисерки Майі Мартіняк та правозахисниць. Заходи відбуватимуться в межах Всеукраїнської кампанії ГО «Докудейз» «Разом – за безпечні пологи!» 

Із програми «DOCU/ХІТ» можна буде переглянути фільм «Кріт» – детективну, кумедну і зворушливу історію про 83-річного Серхіо, який стає агентом під прикриттям у будинку для людей старшого віку.

Актуальною і цікавою є стрічка «Пранкнули», яка розкриває проблему «свотінгу» - небезпечного для життя кібернасильства, яке вже сьогодні є реальністю. 

Після перегляду кожного фільму відбуватиметься обговорення, до якого будуть запрошені правозахисники/правозахисниці, фахівці і фахівчині з певної тематики. 

Ознайомитися із програмою фестивалю та детальною інформацією про кожну з подій невдовзі можна буде:

  • на сторінці Мандрівного Docudays UA у Волинській області у Facebook;
  • в Instagram;
  • на сайті

Фестиваль – неполітичний і некомерційний. Участь у всіх заходах – безоплатна. Перегляди наживо відбуватимуться з дотриманням карантинних вимог. 

Партнери: Волинська державна обласна універсальна наукова бібліотека імені Олени Пчілки, Волинська обласна бібліотека для юнацтва, Луцький педагогічний коледж, Нововолинська централізована бібліотечна система, Торчинська селищна бібліотека для дорослих, ЗОШ №23 м. Луцька та ін.

Читайте також: Завершили зйомки фільму «Деміург» про аматорський театр у волинському селі

 
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39