Луцька волонтерка поділилася болючою історією двох дорослих сиріт із села Запуст

16 Листопада 2021, 09:33
Будинок хлопців ФОТО 1402
Будинок хлопців

Уся Волинь дізналася важку історію двох дорослих братів-сиріт із села Запуст Затурцівської громади. 

Історію розповіла волонтерка Вікторія Пащенко. 

Жінка розповідає, що у село раніше передавала продуктові набори, бо знала, що там живуть два брати сироти, а цього разу вирішила сама навідатися до них. 

«Я просто розридалася....як? Як так можна жити? Як можна бути такими байдужими людьми, котрі живуть поряд цих хлопців? Роман та Андрій, 36 і 34 роки. Вже десяток літ живуть одні! Батьки повмирали!», – пише Вікторія. 

Хлопці виховувалися в спецшколі Затурців, оскільки є людьми з інвалідністю. Як вдалося виїяснити вони не мають відповідних документів та виплат. Заробляють на хліб допомагаючи людям. 

«5 років тому у хлопців горіла хата, так і живуть з величезним отвором у стелі! Чомусь ніхто не допоміг...  Хлопці дурної слави в селі не мають, не палять не п'ють, добряки! Хоча лякливі! 20 років вони прожили без світла, тільки рік назад колишній місцевий депутат спромігся провести світло! Печі змайстрували самостійно! Дуже коптять! Немає зовсім постелі, аварійний стан хижини! Потрібно все!», – пише жінка. 

Цієї неділі, 21 листопада, волонтерка знову поїде до хлопців. Збирає речі, а особливо теплі, взуття (45 та 47 розміри), миюче, ліжка, матраци, постіль, рушники, посуд, білизну, подушки, продукти та інше. 

Вікторія розповідає, що вже домовилася про зустріч з місцевим депутатом та лісником. 

«Шкода, що тільки після мого приїзду звернули увагу на цих дорослих дітей! Надіюсь, що староста села ну дуже постарається і також разом з односельцями допоможуть! Коли я йшла з хатини, то обійняла Андрія і пообіцяла, що на Новий Рік в його чистій оселі він з братом буде спати на м'яких матрацах та чистеньких подушках! З красиво вбраною ялинкою. із запахом святкового Різдва... А я обов'язково приїду зі своїми чарівниками і привітаю їх! Початок великої справи! Забутих всім світом колись дітей!», – йдеться у дописі. 

Якщо ви хочете допомогти хлопцям, пишіть Віка Вікторія.

Нагадаємо, Вікторія Пащенко розом із місцевою волонтеркою із Кисилина Наталією Ващук, вже декілька тижнів привозять допомогу у місцеві села для людей, які цього потребують.

Підписуйтеся на Район.Локачі у фейсбуці, де оперативно оновлюється інформація та приєднуйтеся до нас в інстаграмі, де лише найцікавіші новини та анонси подій.


 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024