За використання волинських лісів до бюджетів сплатили понад 97 мільйонів гривень рентної плати

30 Листопада 2021, 11:14
Плата зв ліс 360
Плата зв ліс

На Волині за підсумками десяти місяців 2021 року до бюджету сплатили понад 97 мільйонів гривень рентної плати за спецвикористання лісових ресурсів.

Зокрема, до загального фонду надійшло майже 81 мільйон гривень, а до спецфонду - 16,2 мільйона гривень ренти. Із загальної суми 57,7 мільйона гривень – надходження місцевих бюджетів Волині. Про це Бізнес.Район повідомили у секторі інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області.

«Динаміка сплати рентної плати за використання лісових ресурсів в області – позитивна. Тобто, господарюючі суб’єкти виконують свої зобов’язання перед бюджетами своєчасно. Маючи унікальний природний ресурс, кожна громада та регіон мають докладати всіх зусиль задля збереження цінної екосистеми. А ті, хто використовує ліс з господарською метою, повинні мати за першочерговий обов’язок чесно сплатити податки і рентні платежі», - вважає начальник Головного управління ДПС у Волинській області Світлана Савчук.

Очільниця волинських податківців запевнила, що фахівці податкового адміністрування якісно аналізують діяльність господарюючих суб’єктів, котрі використовують природні ресурси з комерційною метою та системно контролюють стан сплати податків.

«У разі отримання інформації про факти нелегальної підприємницької діяльності, зокрема у сфері лісозаготівлі, ДПС вживає заходи в межах компетенції. Насамперед інформація з громад про можливі зловживання – підстава для проведення перевірок. Тож звертаємося до лідерів громад з проханням рекомендувати підприємливим особам зареєструвати свій бізнес. Ті ж громадяни, котрі раніше отримували доходи без сплати податків, мають можливість задекларувати їх в рамках податкової амністії», – підкреслила Світлана Савчук.

Нагадаємо, що подання одноразової добровільної декларації – це пропонований державою спосіб цивілізованої легалізації активів, які були приховані від оподаткування.

Щоб скористатися правом на податкову амністію до 1 вересня 2022 року потрібно заповнити в Електронному кабінеті і подати декларацію, згодом сплатити передбачений спеціальний збір. Про те, як це зробити правильно, - детальна інформація в банері «Одноразове добровільне декларування».

Нагадаємо, що збір з одноразового (спеціального) добровільного декларування – це одноразовий обовязковий платіж, розмір якого самостійно розраховується декларантом з  вартості належних йому активів з урахуванням ставок такого збору та відображається ним в одноразовій (спеціальній) добровільній декларації.

Читайте також: У Любешеві судили керівника підприємства за несвоєчасно подану податкову декларацію

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024