Плата зв ліс

За використання волинських лісів до бюджетів сплатили понад 97 мільйонів гривень рентної плати

30 Листопада 2021, 11:14

На Волині за підсумками десяти місяців 2021 року до бюджету сплатили понад 97 мільйонів гривень рентної плати за спецвикористання лісових ресурсів.

Зокрема, до загального фонду надійшло майже 81 мільйон гривень, а до спецфонду - 16,2 мільйона гривень ренти. Із загальної суми 57,7 мільйона гривень – надходження місцевих бюджетів Волині. Про це Бізнес.Район повідомили у секторі інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області.

«Динаміка сплати рентної плати за використання лісових ресурсів в області – позитивна. Тобто, господарюючі суб’єкти виконують свої зобов’язання перед бюджетами своєчасно. Маючи унікальний природний ресурс, кожна громада та регіон мають докладати всіх зусиль задля збереження цінної екосистеми. А ті, хто використовує ліс з господарською метою, повинні мати за першочерговий обов’язок чесно сплатити податки і рентні платежі», - вважає начальник Головного управління ДПС у Волинській області Світлана Савчук.

Очільниця волинських податківців запевнила, що фахівці податкового адміністрування якісно аналізують діяльність господарюючих суб’єктів, котрі використовують природні ресурси з комерційною метою та системно контролюють стан сплати податків.

«У разі отримання інформації про факти нелегальної підприємницької діяльності, зокрема у сфері лісозаготівлі, ДПС вживає заходи в межах компетенції. Насамперед інформація з громад про можливі зловживання – підстава для проведення перевірок. Тож звертаємося до лідерів громад з проханням рекомендувати підприємливим особам зареєструвати свій бізнес. Ті ж громадяни, котрі раніше отримували доходи без сплати податків, мають можливість задекларувати їх в рамках податкової амністії», – підкреслила Світлана Савчук.

Нагадаємо, що подання одноразової добровільної декларації – це пропонований державою спосіб цивілізованої легалізації активів, які були приховані від оподаткування.

Щоб скористатися правом на податкову амністію до 1 вересня 2022 року потрібно заповнити в Електронному кабінеті і подати декларацію, згодом сплатити передбачений спеціальний збір. Про те, як це зробити правильно, - детальна інформація в банері «Одноразове добровільне декларування».

Нагадаємо, що збір з одноразового (спеціального) добровільного декларування – це одноразовий обовязковий платіж, розмір якого самостійно розраховується декларантом з  вартості належних йому активів з урахуванням ставок такого збору та відображається ним в одноразовій (спеціальній) добровільній декларації.

Читайте також: У Любешеві судили керівника підприємства за несвоєчасно подану податкову декларацію