Локачинські податківці роз’яснюють положення одноразового добровільного декларування

25 Листопада 2021, 10:59
Роз'яснення 538
Роз'яснення

Надання якісної консультаційної допомоги щодо одноразового добровільного декларування – одне з пріоритетних завдань локачинських податківців.

Про це ІА Район.Локачі повідомляють у Секторі інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області.

 Працівники Локачинської ДПІ знайомлять відвідувачів Центру обслуговування платників з тематичною друкованою продукцією та інформаційними матеріалами на субсайті ГУ ДПС у Волинській області.

«Оскільки така масштабна кампанія проводиться вперше, ми активно спілкуємося з громадськістю з тим, щоб надати максимум інформації кожному, хто вирішить скористатися правом на податкову амністію. Насамперед, звертаємо увагу, що подання одноразової добровільної декларації – це не обов’язок, а право. Водночас рекомендуємо задекларувати активи, що придбані за доходи без сплати податків», – зазначає начальниця інспекції Наталія Фєдіна.

Як розповіла посадовиця, з платниками, котрі потребують роз’яснення норм одноразового добровільного декларування, податківці спілкуються індивідуально. 

Нагадаємо, що у рамках податкової амністії запропоновано три ставки: 5 % загальна ставка, 9 % для закордонних активів та 2,5 % – для декларування активів у вигляді ОВДП. Як альтернативу платник податків може обрати ставку 6 %, 11,5 %, 3 % відповідно зі сплатою податкового зобов’язання трьома рівними частинами щорічно.

Особи, які задекларують активи, придбані за доходи без сплати податків, за умови сплати одноразового збору з одноразового добровільного декларування, звільняються від кримінальної, адміністративної та фінансової відповідальності за несплату податків.

Щосереди громадяни мають можливість отримати консультації щодо подання одноразової добровільної декларації за номером телефону гарячої лінії Головного управління ДПС у Волинській області в місті Луцьку (0332) 777-106 з 10:00 до 12:00.

Читайте також: 

Підписуйтеся на Район.Локачі у фейсбуці, де оперативно оновлюється інформація та приєднуйтеся до нас в інстаграмі, де лише найцікавіші новини та анонси подій.

 

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
22.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром