«Це означає поховати музей остаточно»: у Затурцях скорочують працівників

01 Грудня 2021, 18:11
У Затурцівському меморіальному музеї В'ячеслава Липинського скорочують працівників. 892
У Затурцівському меморіальному музеї В'ячеслава Липинського скорочують працівників.

У Затурцівському меморіальному музеї В'ячеслава Липинського скорочують працівників. 

Про це повідомили на сторінці «В’ячеслава Липинського» у фейсбуці.

«У дивний спосіб чиновники в нашій державі збираються відзначати 140-річчя від дня народження В'ячеслава Липинського. Замість реставрації Затурцівського меморіального музею В'ячеслава Липинського та встановлення на могилі вченого належного пам'ятника позбуваються фахівців», – йдеться у дописі. 

Читайте також: Затурці: музей «з’їдає» грибок, а грошей на ремонт немає

Відповідно до наказу Волинського краєзнавчого музею від 29 листопада 2021 року № 63 «Про зміни в організації структури та штатного розпису Волинського краєзнавчого музею» посади, які обіймають Віталій Кушнір та Наталія Гатальська 1 лютого 2022 року будуть скорочені.

У попередженнях працівникам йдеться, що «відповідно до статті 49-2 КЗпП України, у зв'язку зі змінами в організації виробництва і праці, переважного права на залишення на роботі відповідно до чинного законодавства не маєте. Інші посади в межах наявної вакансії та відповідної кваліфікації, у Волинському краєзнавчому музеї, згідно з новим штатним розписом від 01 лютого 2022 року, відсутні».

Відтак, багаторічних працівників попереджають, що їх звільнять 31 січня 2022 року.

Читайте також: «Моє розчарування»: Рокинівський музей у спадок

«В Україні дослідників життя та творчості В'ячеслава Липинського можемо порахувати по пальцях. І хто ж тепер буде працювати в музеї, якщо найбільш кваліфіковані кадри, які закладали фундамент його створення, «скорочують»? По суті, це означає поховати музей В'ячеслава Липинського у Затурцях остаточно. Адже, без Віталія Григоровича Кушніра та Наталії Григорівни Гатальської-Кушнір, не було б левової частки музейної колекції. Музей протягом десятиліть є солідною базою для наукових досліджень та проведення науково-практичних конференцій», – йдеться у дописі.

Читайте також: Ініціювали постанову, аби відреставрувати музей у Затурцях та зняти фільм про Липинського

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024