Локачі: у бібліотеці показали «Голод 33 року»

24 Листопада 2017, 14:30
Учні та викладачі Локачинської філії Оваднівського ПТУ 4927 Джерело: https://www.facebook.com
Учні та викладачі Локачинської філії Оваднівського ПТУ

У Локачинській центральній районній бібліотеці згадували події Голодомору в Україні.

Захід організували 23 листопада до Дня пам’яті жертв Голодомору.

В останню суботу листопада виповнюється 85 річниця національної трагедії українського народу – штучного голоду 1932-1933 років, заподіяного насильницькою масовою колективізацією, сталінською політикою розкуркулювання, горезвісними хлібозаготівлями, «чорними дошками» і «червоним терором», – йдеться на сторінці Локачинської центральної районної бібліотеки у Facebook.

Фізичне винищення українських селян Голодомором вважають свідомою та цілеспрямованою політикою більшовицького режиму в Україні, який впроваджували протягом 1929-1933 років.

Годину пам’яті «Гірка пам’ять України» присвятили мільйонам українських селян, які стали жертвами режиму. На заході були учні та викладачі Локачинської філії Оваднівського професійно-технічного училища-ліцею.

Ведуча Ганна Марчак розповіла про основні причини Голодомору в Україні. Окрім цього, відвідувачам показали художній фільм «Голод 33 року». Режисером фільму став український кінорежисер Олесь Янчук. Це є історична стрічка 1991 року.

Ведуча запалила свічку пам’яті під пісню Оксани Білозір «Свіча».

«До нас прийшли викладачі та учні ПТУ. Захід вдався. Діти слухали уважно. І відео їм сподобалися. Страхіття різні показували. Свічку запалювали у кінці. Це треба показувати. Треба, щоб вони знали, що такі страшні події у нас відбувалися. Молодь має знати. І пам’ятати», – переконана Ганна Марчак.

Також у бібліотеці представили книжкову виставку «Забуттю не підлягає».

Ганна Марчак презентує книжкову виставку
Ганна Марчак презентує книжкову виставку

 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024