Локачі: обговорили тариф на електроенергію

25 Листопада 2017, 15:05
Слухання у райдержадміністрації 1629 Джерело: http://www.locadm.gov.ua
Слухання у райдержадміністрації

У райдержадміністрації провели слухання про встановлення тарифу на відпуск електричної енергії електростанції «Локачі».

Відкриті слухання щодо встановлення тарифу на 2018 рік організували 24 листопада за участі голови районної ради Бориса Ковальчука та першої заступниці голови РДА Наталії Сафронової, – інформує сайт Локачинської РДА.

Зазначимо, що електростанція «Локачі», яка входить до складу ГПУ «Львівгазвидобування» ПАТ «Укргазвидобування» знаходиться на Локачинському родовищі. Вона є першою в Україні, що використовує потік газу регенерації, який поступає з «Установки по очищенню і підготовці газу».

Цю електростанцію будували через специфіку газу на родовищі. Він містить сірководень та меркаптани у такій кількості, що є непридатним до використання.

Начальник Локачинського цеху з видобутку нафти, газу та газового конденсату Іван Яковів розповів про утворення тарифу на відпуск електричної енергії на 2018 рік. Учасники слухань підтримали пропозицію «Укргазвидобування» щодо розрахунку тарифу.

Нагадаємо, що у 2003 році станцію побудували та почали використовувати, що посприяло зменшенню рівня шкідливих викидів в атмосферу та дозволило виробляти електроенергію. Теплота згоряння цього газу дозволяє використовувати його як паливо для електростанції.

 

 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024