У Локачах дівчина довела собак до смерті

06 Грудня 2017, 20:00
6914 Джерело: Телеграф

Свідок знущань над собаками розповів про побачене.

«Вчора вранці в районі друкарні, дитячого садка, лікарні і школи потруїли кількох собак. Мені довелось бачити як помирали дві собаки, одна з них жила у нашому дворі, була постійно нагодована, гралась з дітьми. Я впевнений, що наша собака нікому не заподіяла шкоди і нікого не покусала, вона була хороша і добра, але найшлась людина, яка її вбила, собаки помирали в страшних муках, мені довелось це бачити, це було дуже страшно», – пише місцевий житель Юрій Ковальчук.

Нагадаємо, що закон про посилення кримінальної відповідальності за жорстоке поводження з тваринами набув чинності у серпні цього року.

Під «жорстоким поводженням» розуміють знущання над тваринами, у тому числі бездомними, що спричинило їх муки, завдало фізичні страждання, тілесні ушкодження, каліцтва або призвело до загибелі.

Побої та знущання над тваринами тягнуть за собою штраф у розмірі від 3400 до 5100 гривень. Тварину конфіскують. Якщо ці знущання колективні, то штраф збільшується від 5100 до 8500 гривень або адмінарешт до 15 діб. Тварину теж можуть конфіскувати.

За задоволення статевої пристрасті з твариною передбачають штраф від 3400 до 8500 гривень. Тварину конфіскують.

У випадку, якщо поліція з’ясує, що жорстоке поводження з твариною можна кваліфікувати за статтею Кримінального кодексу, то винуватцю загрожує позбавлення волі від 6 місяців до 3 років (якщо тварина загинула). Якщо тварину вбили у присутності дитини, то закон передбачає позбавлення волі строком від 3 до 5 років.

І останнє, якщо зловмисник знущався з тварини з особливою жорстокістю (повторно, колективні знущання, стосовно двох і більше тварин), то покарання передбачили строком до 8 років позбавлення волі.

 

Коментарі
06 Грудня 2017, 23:30
В заголовку - про якусь дівчину. В тексті - ні слова. Загадково якось так.
07 Грудня 2017, 00:36
Декілька місяців тому посали люди обурення, про те, що собак безпритульних в Локачах дуже багато.Вони кидаються в ноги під машини,на дітей!!тепер обурюються на те що їх знищують!всім не вгодити завжди буде хтось ображений!! !!!
08 Грудня 2017, 00:32
Чомусь в Локачах не заважають людям отморозки що вийшли з тюрьми по закону Савченко не заважають точки по продажу отрути сурогату в кожному багатоповерховому будинку не заважають пянюги бородачи а собаки заважають надрукуйте про цена також
08 Грудня 2017, 01:02
А притони розпусти у 80 десятцi на 1, 4, 5 поверхах теж не заважають
08 Грудня 2017, 01:51
Про безпеку тварин дбають а про безпеку наших дітей хто подбає? Якщо хтось так любить собак так тримайте їх в себе в дома .
09 Грудня 2017, 18:23
Це не тільки дві собаки які померли ,собаки помирають і досі , я впевнена ,що це місцева влада так вирішує проблему з собаками , з однієї сторони безпритульних собак багато, але не таким жахливим способом це вирішути , неодноразово були звернення у селищну раду, з проханням відвезти у притулок самих агресивних і великих собак, але селищний голова відповідав, що він не може виділити на це гроші ,<br/>звичайно потравити простіше і дешевше , а ніхто не думає ,що отравлена собака стає дуже агресивною <br/> і скаженою і в цей момент може наробити біди . Ці нелюди ще агресивніші за цих собак ,вони це роблять не заради безпеки людей і дітей ,а за безпеку своїх посад. На освітлення приміщення селищної ради знайшлися десятки тисяч ,а на собак знайшли тільки гроші на отруту. ТАКЕ НЕ МОЖНА ЗАЛИШАТИ БЕЗНАКАЗАННИМ !
09 Грудня 2017, 22:29
Нелюдь яка потравила собак буде покарана і проклята
10 Грудня 2017, 15:04
Щойно прийшов з церкви- люди обговорюють масову травлю собак, діти в шкільний час бачили як мучались отруєні собаки ( зокрема маленький вгодований чорний песик- біля стоматкабінету навпроти шкільного стадіону) ,та розповідали про це батькам вдома Мабуть місцева влада провела таку &quot;благодійну акцію&quot; напередодні Року собаки Районка оголосила конкурс на краще фото маленкого 4-лапого друга Буде цікаво чи надрукують фото отруєної собаки в районній чи обласній газеті Можливо краще спрямувати гроші не на отруту а на оформлення собак до притулку
10 Грудня 2017, 15:35
Хотілося б побачити ці &quot;доброзичливі пики&quot; добродіїв, які вчинили це бузувірське вбивство тварин. Вони ж бо всі є батьками. бабусями. дідусями. братами. сестрами. Як можуть вони, я гадаю, що в кожній оселі є домашні улюбленці - котики, собачки, хом&quot;ячки, птахи, дивитись в очі своїм дітям, внукам?!!! Діти кожен день по дорозі до школи та назад зустрічались із цими собачками на території друкарні, вісімдесятки, школи, підгодовували їх хто пряником, хто хлібом.Невеличкий чорний песик з милою мордочкою і добрими очима сідав перед ними та в знак вдячносту давав їм лапку, а велика чорна собака старалась лизнути руки. Сором за таких людей, якщо їх можна назвати людьми. Адже колись їх теж навчали, що СОБАКА - ДРУГ ЛЮДИНИ. Які ж це люди, щоб так повестися із живими тваринами? Їх самих потрібно називати собаками, тільки собаками на двох ногах, у яких повинно розуму бути більше ніж у чотирилапих тварин?!!! Сором і ганьба!!! І як в цій ситуації на пригадати слова відомого Бернарда Шоу: &quot;ЧИМ БІЛЬШЕ ПІЗНАЄШ ЛЮДЕЙ, ТИМ БІЛЬШЕ Я ЛЮБЛЮ СОБАК&quot;.
10 Грудня 2017, 16:01
Тема бродячих собак в Локачах - актуальна. Однак, не можна вирішувати її таким способом. Районна газета звернеться за коментарем до комунальників.
10 Грудня 2017, 20:38
Попорав хозяйство, переглянув інтернет - знову тема відносно собак. Наша держава, область, район, селище прагнуть до Європи, в ЗМІ тільки про це і мова. Велика кількість делегацій в складі високих посадових осіб (в тому числі з нашого району та селища) відвідують європейські країни-переймають передовиий досвід управління та господарювання. Може там їм показали як боротися з бездомними тваринами - тихенько класти отруту і так їх знищувати. Молодці! Ви показуєте вашу гуманність. Європі це дуже &quot;<br/>&quot;сподобається&quot;. Тим більше перед створенням та виборами ОТГ в районі. Така порада: потравіть алкашів та інші антисоціальні елементи. Видайте отруту на точки по Миру, біля АВС іІ т.д., де продають технічну спиртяку та самогоняру. Влада та правоохоронні органи ці адреси знають. Будемо чекати отруєння та знищення алкашів. Настав час нищити людей, тварини - то квіточки. Успіхів вам. Вперед до Європи і європейського життя!
11 Грудня 2017, 01:16
Перш за все хочу подякувати ЮРІЮ за це ,що він не став байдужим до цього жахіття , людина, яка любить тварин, поважає і людей. Це дуже жахливо дивитися в яких тяжких муках помирали ці собаки, напевно кожен бачив і знав велику рижу собаку яка жила на автостанції, вона минулий рік була важко травмована , але завдяки добрим людям які її годували,вона вижила , а у пятницю на очах багатьох людей і дітей вона страшно помирала . Люди розказували , як її трясло і підкидало , тільки ніхто не міг зрозуміти що з нею сталося , але вона померла ,як і всі собаки які жили в районі автостанції і нашого краю. Це не перше таке масове знищення собак .У липні місяці також потравили багато собак, і одна собачка в цей момент народила щенят, але поласувала гостинцями цих нелюдів вона померла і залишилося троє щенят яким було лише два дні від народження , дізнавшись про таке, моя дитина відшукала і забрала їх ,я не знала ,що з ними робити вони були маленькі і голодні ,дивлячи на ті маленькі творіння так хотілося покарати цих тварюк ,але їх рано чи пізно бог покарає, тільки вони не зрозуміють за що. Щенята я вигодувала тільки ще треба їх прилаштувати тому що випустити на смерть не хочу.
Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024