У Затурцівській спецшколі говорили про булінг

22 Лютого 2022, 14:10
Зустріч дітей з поліціянткою ФОТО 481
Зустріч дітей з поліціянткою

У Затурцівській спеціальній школі «Центр освіти» з дітьми говорили про булінг.

Учні 5 – 10 класів зустрілися з інспекторкою СЮП ВП Володимир-Волинського РВП ГУНП у Волинській області лейтенантом поліції Оксаною Ткачук, повідомляють в освітньому закладі

Головною метою профілактичної бесіди на тему: «Булінг: поняття, види, прояви, допомога» було запобігти протиправних дій з боку дітей та застереження їх від небезпеки.

Оксана Святославівна поспілкувалася зі здобувачами освіти про види правопорушень, які часто трапляються у шкільному середовищі та на вулиці, ознайомила з правилами безпечного поводження в Інтернеті та звернула увагу на види відповідальності учнів та їх батьків за скоєні правопорушення. Особливу увагу приділила темі булінгу.

Школярі отримали безліч корисної інформації та погодилися з тим, що необхідно подумати про своє майбутнє.

Довідково: булінг – це  діяння (дії або бездіяльність) учасників освітнього процесу, які полягають у психологічному, фізичному, економічному, сексуальному насильстві, у тому числі із застосуванням засобів електронних комунікацій, що вчиняються стосовно малолітньої чи неповнолітньої особи та (або) такою особою стосовно інших учасників освітнього процесу, внаслідок чого могла бути чи була заподіяна шкода психічному або фізичному здоров’ю потерпілого.

Типовими ознаками булінгу є:

  • систематичність (повторюваність) діяння;
  • наявність сторін – кривдник (булер), потерпілий (жертва булінгу), спостерігачі;
  • наслідки у вигляді психічної та/або фізичної шкоди, приниження, страху, тривоги, підпорядкування потерпілого інтересам кривдника, та/або спричинення соціальної ізоляції потерпілого.

Читайте також: 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024