Чому лучанин балатується на посаду голови Затурцівської ОТГ

10 Грудня 2017, 15:40
2345

Колишній голова Луцької райради та в минулому активний прихильник Юлії Тимошенко іде на вибори голови в сусідній район і під іншим партійним стягом.

Чи змінилися життєві та політичні погляди Богдана Пруса, - дізнавалася Волинська газета.

«Вибори голови Затурцівської ОТГ (Локачинський район) відбудуться 24 грудня. Партія «БПП «Солідарність», очільником осередку на Волині якої є Роман Романюк, висунула кандидатом одіозного Богдана Пруса, якого звинувачували у корупційних діях. У 2013 році його засудили до 4 років позбавлення волі за шахрайство та зловживання службовим становищем. Справа в тому, що Богдан Прус у 2008 році на посаді голови Луцької райради зголосився пришвидшити оформлення документів для зміни цільового призначення земельних ділянок для одного бізнесмена і оцінив свої послуги у 270 тисяч грн. Проте, отримавши перший платіж у 135 тис. грн, Богдан Прус не виконав своєї обіцянки перед бізнесменом. Отримані гроші він також відмовився повернути замовнику», – раніше повідомив портал «Під прицілом».

Нині ж Богдан Прус є кандидатом від «Солідарності» і претендує на посаду голови Затурцівської ОТГ.

Тим часом, керманич осередку провладної партії на Волині Роман Романюк не бачить жодних проблем у тому, що саме Богдан Прус є їхнім кандидатом.

«У телефонній розмові з активістом Сергієм Рижком Роман Романюк зазначив: «Його обрали кандидатом на зборах районної організації партії. Можна багато говорити про те, поганий він чи хороший. Хабарництво Пруса? Не можна дивитись на людину так однобоко. Я не бачив документів, не знаю, чи він був засуджений до 3 років умовно. У нього великий досвід. Ви ж не знаєте, як він бачить розвиток громади, його плани», – написала ІА Волинські новини.

Отже, Богдан Прус, який має статус радника голови облдержадміністрації Володимира Гунчика і проживає у Смолигові Луцького району, але балатується на посаду голови Затурцівської ОТГ Локачинського району.

Чому?

Сам Богдан Прус у коментарі Волинській газеті пояснив:

«Із Луцьким районом узагалі і з моїм рідним Смолиговом у Затурцівської ОТГ – приблизно 10 кілометрів спільної межі. Від Садова і аж до Хорохорина. Але цей кордон умовний, бо я в сусідів не чужий, а свій. Прагну на цій території Локачинського району реалізувати з користю для громади велику кількість планів соціально-економічного розвитку. Повірте, я це реалізую неодмінно! Взагалі, сам живу за таким принципом та іншим рекомендую: треба оцінювати людей не по словах, а по ділах. Щодо кримінального переслідування, то всі українці знають: у нашій державі з допомогою порушення різноманітних справ намагаються боротися з порядними людьми та відповідальними керівниками. Тому щодо мене порушували аж 4 кримінальних провадження, а на додачу ще одне – стосовно моєї дружини, Смолигівського сільського голови… Але на критику недругів я не зважаю. В мене, в принципі, недруг один: колишній впливовий регіонал…».

Таким чином, Богдан Прус підтвердив намір балотуватися на посаду голови Затурцівської ОТГ і запевнив, що переконаний у переможному результаті. А термін «Пруський» використаний із двох міркувань. По-перше, прізвище в Богдана Степановича – Прус. По-друге, «Прусією» називають частину етнічних німецьких земель, які навіть після поділу їх між Польщею та Росією зберегли високий рівень розвитку.

Світлана КОМА

Коментарі
11 Грудня 2017, 17:24
Ага у свій час таких ділов наробив у Луцькій райраді коли головою був. Розкрав все що можна було. Тепер знов до корита рветься. Бережіться затурчани бо останетесь не тільки без земель і господарств а й без штанів взагалі!
20 Грудня 2017, 00:25
"В мене, в принципі, недруг один: колишній впливовий регіонал…».. хіба регіонал, обка...ний, якого автомайданівці мусили мити в річці, є впливовим! він просто з мєнтовською хваткою злодюжка,
23 Грудня 2017, 01:34
Окорчуки за Пруса!
23 Грудня 2017, 15:32
знаю пруса як супер професіонала аграрія
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024