В Українському центрі охорони здоров'я фіксують воєнні злочини: як задокументувати

07 Квітня 2022, 14:39
Після бомбардування пологового у Маріуполі 477
Після бомбардування пологового у Маріуполі

З перших днів повномасштабного вторгнення команда Український центр охорони здоров'я - UHC фіксує воєнні злочини росії та прямі атаки проти системи охорони здоров'я України.

Фіксація цих злочинів є надзвичайно важливою роботою, аби весь світ міг побачити наслідки війни в Україні: обстріляні та зруйновані лікарні, пошкоджену інфраструктуру та історії вбитих медичних працівників, йдеться на сторінці Українського центру охорони здоров'я у фейсбуці.
Адже одного факту вчинення злочину недостатньо для притягнення винних до відповідальності. Необхідно ретельно задокументувати усі докази, аби згодом злочини можна було передати до Міжнародного кримінального суду в Гаазі.
Розповідаємо, як наша команда збирає дані, аналізує їх, і як вони потім використовуються.
До речі, за даними Українського центру охорони здоров'я вже було опубліковано матеріали та інтерв’ю на AP (https://cutt.ly/HD7HXgH), CBC (https://cutt.ly/WD7JP89), Times Radio (https://cutt.ly/ZD7JnN3), Aktuálně.cz (https://cutt.ly/TD7Jtzs), та ведуться журналістські розслідування.

 Якщо ви або ваші знайомі були свідками атак на медичну інфраструктуру або медиків, долучайтеся до збору даних. Заповніть форму і розкажіть про те, що бачили: https://bit.ly/rusattack

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024