Переселенцям подовжили строк оформлення допомоги

15 Квітня 2022, 16:40
Переселенці 443
Переселенці

Допомогу за березень вимушеним переселенцям можна оформити до 30 квітня.

Якщо раніше повідомлялось, що за березень допомогу на проживання отримають переселенці, які звернулись за її отриманням до 14 квітня, то тепер цей строк подовжили, – інформує Мінсоцполітики.

Нагадаємо: людям, які вимушено покинули постійне місце проживання, держава виплачує до 3000 гривень на одну особу.

Кому виплачується кошти

Допомогу у розмірі 2000 гривень може отримати будь-яка внутрішньо переміщена особа. Виплата у 3000 гривень передбачена для кожної дитини або людини, що має інвалідність. 

Право на цю допомогу від держави мають:

  • внутрішньо переміщені особи з тимчасово окупованої території в Автономній Республіці Крим і м. Севастополя, а також з територій активних бойових дій з переліку, затвердженого КМУ;
  • внутрішньо переміщені особи, які станом на 1 березня 2022 року отримували щомісячну адресну допомогу на покриття витрат на проживання відповідно до постанови КМУ.

Допомогу на проживання можуть отримати особи, які реєструються у встановленому порядку:

  • особисто подадуть заяву до органів соцзахисту, уповноваженої особи громади чи ЦНАПу (одночасно можна подати заяву і на отримання допомоги);
  • отримають довідку щодо взяття на облік ВПО.

Після цього отримання виплати здійснюватиметься на власний банківський рахунок, вказаний у заяві, за стандартом IBAN.

Мінсоцполітики анонсувало можливість подачі заяви про реєстрацію на отримання допомоги на проживання через портал Дія. Наразі проводяться всі технічні доопрацювання й очікується запуск відповідних можливостей в Дії вже найближчим часом.

.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39