Як у лікарнях зробити флюорографію в умовах війни

24 Квітня 2022, 16:05
Як у лікарнях зробити флюорографію 420
Як у лікарнях зробити флюорографію

Медичні заклади продовжують працювати і надавати планову допомогу. 

Якщо пацієнта направляють на флюорографію, то таке обстеження можна зробити в поліклініках, які надають амбулаторну допомогу та мають необхідне обладнання, повідомляє фейсбук-сторінка НСЗУ для пацієнта.

Зверніть увагу, що на флюорографію пацієнта направляє сімейний або лікуючий лікар. Саме лікар визначає необхідність такого дослідження та виписує електронне направлення. Воно може бути також паперовим, якщо немає можливості створити електронне.
Із цим направленням потрібно прийти в медичний заклад, який надає допомогу в амбулаторних умовах за договором з НСЗУ. Адресу закладу підкаже оператор контакт-центру НСЗУ за номером 16-77.
Але про можливість зробити флюорографію потрібно запитати в самому закладі, уточнивши, чи є там необхідне обладнання і фахівці. Контакти всіх медичних закладів є у відкритому доступі на їхніх вебсайтах чи сторінках місцевої влади.

Якщо вам знадобилася флюорографія під час лікування в стаціонарі, її проведуть без додаткових направлень та оплат — вартість дослідження входить у лікування.

 
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39