Екологічна проблема: птахокомплекс «Губин» покарають за вивіз та злив відходів у непристосовані місця

28 Грудня 2017, 14:30
2581 Джерело: https://vol.gp.gov.ua/ua/index.html

Рівненський апеляційний суд залишив у силі рішення Господарського суду Волинської області щодо покарання птахокомплексу «Губин» за шкоду, завдану природі.

Підприємство, порушуючи Закон України «Про відходи», вивозило та зливало відходи від виробництва у вигрібні ями, котрі не пристосовані для утилізації нечистот й спричинило забруднення нітратами, хлоридами та сульфатами земельної ділянки площею 112 кв. м. на території забійного цеху у Нововолинську, – йдеться на офіційному сайті Прокуратури Волинської області.

Факти протизаконних дій зафіксувала Державна екологічна інспекція. Шкоду, яку підприємство завдало державі, оцінили у понад 104 тисячі гривень. Тоді ж Державна екологічна інспекція надіслала підприємству претензію на цю суму, а щодо виконувача обов’язків директора товариства склали протокол про невиконання ним законних розпоряджень. Водночас шкоду, завдану природі, товариство так і не відшкодувало.

У цю ситуація втрутилася Володимир-Волинська прокуратура, і суд ухвалив рішення про відшкодування підприємством збитків.

ТзОВ «Птахокомплекс «Губин» оскаржило це рішення. Проте суд апеляційної інстанції не змінив його. Збитки підприємству таки доведеться відшкодувати.

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром