На 103-у році життя відійшла у вічність Марія Липинська, дружина племінника В'ячеслава Липинського Яна.

13 Травня 2022, 12:10
Сім'я Липинського ФОТО 697
Сім'я Липинського

Сумна звістка з Кракова: 11 травня на 103-у році життя відійшла у вічність Марія Липинська, дружина племінника В'ячеслава Липинського Яна.

Ян Липинський син меншого брата В'ячеслава – Станіслава Липинського. Батько Яна разом із родиною виїхали з рідних Затурців у глиб польської території. Про це йдеться на сторінці Затурцівського меморіального музею В'ячеслава Липинського.

Пані Марія разом зі своїм чоловіком та дітьми неодноразово відвідувала Затурці, активно долучалася до поповнення музейних фондів родинними матеріалами. Жінка дуже сильно переживала проблемами стосовно ремонтних та реставраційних робіт колишнього родинного палацу Липинських, у якому тепер розміщений Затурцівський меморіальний музей В'ячеслава Липинського.

Не зважаючи на досить поважний вік, пані Марія майже до кінця свого життя зберігала гостру пам'ять та світлий розум. У свій 101-й день народження, спілкуючись телефоном, згадувала цікаві моменти з відвідин Затурець. Висловлювала вдячність за прихильне ставлення до них та збереження їхньої спадщини.

Висловлюємо щире співчуття родині Липинських у зв'язку з важкою втратою...

Сімейний портрет Липинських
Сімейний портрет Липинських

Затурцівський меморіальний музей В
Затурцівський меморіальний музей В

Читайте також: 

 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024