Локачі: рятувальники нагадали про правила безпеки у храмах

04 Січня 2018, 18:02
Інструктаж у храмі 2455 Джерело: http://www.locadm.gov.ua
Інструктаж у храмі

Рятувальники розповіли про правила пожежної безпеки, аби уникнути надзвичайних ситуацій під час Різдвяних богослужінь.

4 січня співробітники Локачинського районного сектору Управління ДСНС у Волинській області провели протипожежний інструктаж для священнослужителів з правил пожежної безпеки у культових спорудах під час святкових Богослужінь, – йдеться на сторінці Управління ДСНС у Волинській області у Facebook.

Рятувальники розповідають священнослужителям про правила пожежної безпеки
Рятувальники розповідають священнослужителям про правила пожежної безпеки

Незабаром християни православного обряду відзначатимуть Різдво Христове. Значна кількість людей відвідуватиме храми. Саме ця обставина вимагає як від священнослужителів так і від прихожан суворого дотримання вимог правил пожежної безпеки, адже під час масових заходів зростає загроза виникнення пожеж, – пишуть на сайті Локачинської РДА.

Аби свята минули без надзвичайних подій, рятувальники нагадують про необхідність дотримання правил пожежної безпеки:

  • після завершення богослужінь повністю знеструмлювати будівлі та не залишати у церкві без нагляду запалені свічки та відкритий вогонь;
  • тримаючи свічку в руках, необхідно слідкувати за тим, щоб вогонь не потрапив на власні або чужі речі, які можуть миттєво спалахнути;
  • потрібно дотримуватись правил пожежної безпеки при користуванні електроприладами, слідкувати за справністю електромереж;
  • відмовитись від застосування нестандартних опалювальних приладів для обігріву приміщень;
  • не допускати відкритого прокладання електропроводів по горючих конструкціях;
  • слід бути вкрай обережними з різноманітними електричними гірляндами, якими прикрашають внутрішні конструктивні елементи церков, іконостаси та окремі образи.
  • застосування різноманітних подовжувачів, з’єднання електричних дротів звичайною «скруткою» та використання у електрозапобіжниках так званих «жучків» можуть будь-якої миті призвести до виникнення масштабної пожежі.

Варто пам’ятати, що пожежу легше попередити, аніж загасити. Але якщо вже трапилося лихо, то потрібно негайно сповістити пожежно-рятувальну службу, зателефонувавши за номером «101». А до прибуття професійних вогнеборців варто самостійно почати гасити пожежу, використовуючи первинні засоби пожежогасіння (покривала з негорючого теплоізолювального полотна або повсті, ящики з піском, бочки з водою, пожежні відра, совкові лопати).

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024