Керівництво Локачинського краю побувало на нараді у Володимирі

15 Червня 2022, 18:52
У Володимирі пройшла нарада ФОТО 605
У Володимирі пройшла нарада

15 червня відбулася нарада начальника районної військової адміністрації Юрія Лобача та голови райради Віктора Хиця із головами територіальних громад району. На заході обговорили профілактику виникнення лісових пожеж та організація безпечного купального сезону.

На нараді були присутні керівники Локачинської та Затурцівської громад. Про це йдеться на сторінці Володимир-Волинської райдержадміністрації.

Керівники обговорили завдання органів місцевого самоврядування з питань запобігання пожеж в населених пунктах, дачних та садових товариствах та на інших об’єктах, розміщених у лісових масивах, відповідно до вимог правил пожежної безпеки в Україні.

Крім того, було ухвалено ряд рішень щодо забезпечення правил збереження життя людей на водних об’єктах. 

За інформацією районного управління ГУДСНС уже протягом цього року на водоймах району загинули три людини, одна з яких дитина.

У зв’язку з наближенням купального сезону були прийняті рішення:

  • довести до відома громадян сувору заборону купання на водних об’єктах, які не призначені для відпочинку;
  • зобов’язати орендарів ставків, озер та інших водойм, які не мають обладнаних пляжів, забезпечити їх сезонними рятувальними постами;
  • постійно протягом літа проводити серед мешканців громад інформаційно-роз’яснювальну роботу щодо правил поведінки на воді;

Працівники підрозділу з надзвичайних ситуацій спільно з лісівниками обстежили на дотримання правил пожежної безпеки угіддя Губинського та Локачинського лісництв. На території лісів співробітники підрозділу виявили ряд типових недоліків, усунути які у повному обсязі користувачі лісових та польових угідь повинні негайно.

Аби попередити лісові пожежі в майбутньому, виконавчим органам селищних рад, та іншим лісокористувачам громад колишнього Локачинського району доручено забезпечити належну охорону від пожеж та вчасне реагування на порушення правил пожежної безпеки.

Довідково: слід пам’ятати, що у період дії воєнного стану відвідування населенням лісових масивів (крім осіб, які виконують військові та лісогосподарські функції) та заїзд на територію лісового фонду Волинської області транспортних засобів та інших механізмів, за винятком тих, що використовуються для військової та лісогосподарської мети, суворо заборонено. 

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024