Як правильно вибрати автомобільний пилосос: поради фахівців

24 Червня 2022, 13:35
Автомобільний пилосос 348
Автомобільний пилосос

Пилосос – один із основних помічників для проведення прибирання в автомобілі. І якщо перед вами стоїть вибір між використанням звичайної домашньої моделі для чищення салону та покупкою спеціального пристрою, краще віддати перевагу автомобільному пилососу. Головна його перевага - компактність і можливість прибирання в важкодоступних місцях.

Основні критерії вибору автомобільного пилососа

При купівлі машини, що чистить, для авто потрібно приділяти увагу різним його характеристикам. Одна з найголовніших – тип прибирання:

  • суха - зустрічається в більшості автопилососів, дозволяє прибрати пил, крихти і дрібне сміття;
  • волога - досить рідкісні моделі, ефективні для усунення бруду, талого снігу і навіть пролитих рідин.

Від того, яким пилозбірником обладнаний пилосос, залежить зручність його використання. Моделі з мішками відрізняються меншими розмірами, але вони швидко засмічуються, через що зменшується потужність пристрою. Оскільки мішки потрібно регулярно міняти – незручностей у роботі з таким пилососом значно більше, ніж користі від компактності.

Пилозбірники у вигляді контейнера зручніші та ефективніші. Такий пилосос добре справляється зі збиранням різного сміття і відрізняється низкою переваг:

  • оскільки пристрій не забивається, він підтримує постійну потужність;
  • простота у спустошенні контейнера;
  • можливість знайти речі, що випадково потрапили в пристрій;
  • контейнер не потрібно міняти.

Важлива й потужність пилососа для авто. Моделі до 70 Вт вважаються слабкими та вимагають значно більше часу та сил на прибирання. Значно найкращий варіант – купити пилосос у Полтаві потужністю від 80 Вт. Такі моделі відмінно збирають як дрібнофракційні, так і великі частки бруду.

Подбайте про те, щоб у комплекті з пилососом було щонайменше 4 насадки:

  • з висувною щіткою;
  • щілинна;
  • з довгим ворсом;
  • турбощітка.

Такий комплект забезпечить якісне очищення килимків, сидінь та оббивки вашого автомобіля.

Тип живлення автопилососа

Пилососи для автомобіля можуть працювати від акумулятора або прикурювача. Від цього залежить зручність використання пристрою. Акумуляторні пилососи – більш оптимальний варіант, оскільки вам не доведеться розплутувати провід, намагатися не зачепити його за крісло чи інші деталі автомобіля. Середній час роботи пристрою від одного заряду – 10-30 хвилин.

Моделі, що працюють від прикурювача, зручні тим, що завжди готові до роботи. Вам не доведеться хвилюватися про те, що перед подорожжю ви забули зарядити пристрій, а прибирання потрібно зробити в найкоротший термін. При виборі мережевого автопилососа приділіть особливу увагу довжині дроту – для легкового автомобіля він повинен бути не коротшим за 2,5 метри. Вантажівкам, хетчбекам та універсалам потрібен кабель завдовжки від 3,5 до 4 метрів. Скориставшись нашими порадами, ви зможете підібрати функціональний автопилосос для прибирання вашого авто.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024