Новенькі автобуси приїдуть до школярів у Локачі та Губин

12 Січня 2018, 16:30
2269 Джерело: https://pravda.lutsk.ua/

Локачинський район отримав два нових шкільних автобуса, замість тих, які у 2014 році передав у зону АТО.

Передали транспорт школярам у п'ятницю, 12 січня, на Київському майдані у Луцьку, – повідомляє Волинська правда.

Дев’ять районів Волині отримали нові шкільні автобуси. Зокрема, у Ківерцівський район поїхали чотири новенькі жовті автобуси, у Камінь-Каширський, Локачинський та Шацький – по два, у Горохівський, Любешівський, Старовижівський, Луцький та Турійський – по одному автобусу.

Попередньо, автобуси отримають ОПЗ «Локачинська ЗОШ І-ІІІ ст-гімназія» та Губинська ЗОШ І-ІІ ступенів.

Всього Волинь отримала 15 автобусів
Всього Волинь отримала 15 автобусів

«Сьогодні в області дуже багато розмов щодо реформи освіти і оптимізації шкіл. Для області актуальна проблема доїзду до опорних шкіл. Тож вже третій рік в області реалізовують програму щодо закупівлі шкільних автобусів», – зауважив голова Волинської облдержадміністрації Володимир Гунчик.

Так, у 2017 році придбали вже 23 шкільних автобуси на загальну суму 38 мільйонів 605 тисяч гривень. З них – частину за державний бюджет та ще частину за кошти місцевої скарбниці. Протягом 2017 року уже вручили 8 автобусів, сьогодні ж – передали ключі ще від 15.

Нові шкільні автобуси
Нові шкільні автобуси

«Для заводу велика честь виготовляти та передавати продукцію, яка служитиме на благо майбутнього області – дітей», – зауважив директор дочірнього підприємства «Автоскладальний завод №1 «Богдан Моторс» Дмитро Писаний.

Вигляд зсередини
Вигляд зсередини

Після цього Володимир Гунчик урочисто вручив представнику кожному з вищезгаданих районів ключі від новеньких автобусів для школярів.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024