Шахрайство в мережі: Локачинщиною шириться фейковий розіграш нібито від Нової пошти

29 Липня 2022, 18:00
Допомога від нової пошти ФОТО 9797
Допомога від нової пошти

У інтернет-мережі жителі Локачинського краю ширять черговий фейк про розіграш, буцімто від Нової пошти. У заголовку йдеться про Державні субсидії та чи насправді все й так є?

Кореспонденти Район.Локачі розібрались у чесності справи та чи справді роздають допомогу.

Тема Державної допомоги та субсидій у теперішній час є дуже актуальною для українців, тому такий заголовок змушує швиденько перейти за посиланням.

Перейшовши за посиланням ви попадаєте на псевдосайт Нової пошти де повинні пройти простий тест для активації. Вам дають 3 спроби відкрити пакунок в якому може попастись приз.

Важливим кроком шахраїв є те, що свої вимоги вони прописують вже після того, як Ви нібито виграли гроші! Таким методом виходить що людина вже є переможцем і їй лише потрібно переслати повідомлення з розіграшем декільком друзям або загальнодоступним групам для того, щоб отримати СВОЇ виграні кошти.

На сайті є дуже багато коментарів, але неозброєним оком можна побачити що це не живі люди, а боти. В Коментарях нібито дякують за розіграш та допомогу Air Class Líneas Aéreas, та ніякого відношення авіакомпанія, що базується в Монтевідео і Уругваї до Української компанії з експрес - доставки не має.

Після того як ви  поширите їхнє повідомлення поміж своїх друзів, у вас попросять залишити свої особисті дані. Номер телефона, адресу, номер банківської карти та тому подібне. За жодних обставин не можна розповсюджувати свої особисті дані стороннім особам.

Даний вид шахрайства називається – Фішинг.

Довідково: ФІШИНГ –  (англ. phishing – риболовля) — вид шахрайства, метою якого є виманювання в довірливих або неуважних користувачів мережі персональних даних клієнтів. Шахраї намагаються змусити користувачів самостійно розкрити конфіденційні дані – наприклад, надсилаючи електронні листи з пропозиціями підтвердити реєстрацію облікового запису, що містять посилання на сайт.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39