У Локачинському краї шахраї виманюють особисті дані місцевих жителів

16 Серпня 2022, 18:45
Фальшивий розіграш велосипедів ФАКТЧЕК 370
Фальшивий розіграш велосипедів

Шахраї не перестають діяти. Новий фальшивий розіграш поширюється у мережі фейсбук у який, на жаль, потрапляють жителі Локачинського краю. Тепер розігрують велосипеди.

Кореспонденти Район.Локачі докопались до правди розіграшу.

Сторінка у фейсбуці Decathlon Hrvatska не є офіційною сторінкою світової компанії, а лише прикривається нею. На даній сторінці розміщено лише один пост, і як ви здогадались, про наш фальшивий розіграш.

У розіграші йдеться про те, що компанія Decathlon Hrvatska розігрує 10 велосипедів, які вона не може продати через незначні подряпини. Для того, щоб отримати подарунок просто необхідно написати у коментарях «готово» та поширити розіграш своїм друзям до 17 серпня. Та тільки ви напишете коментар, появиться ОБОВ'ЯЗКОВА ще одна, і ще одна умова.

На ваш коментар відповість бот, він скаже про те, що для отримання подарунка вам лишилось зареєструватися на сайті.

Зазвичай під час такої реєстрації люди попадають в основну частину шахрайської схеми. Вас попросять залишити свою електронну пошту та номер телефону, а пізніше вказати свою адресу для того, щоб вам відправили виграний велосипед.

Зловмисники запропонують завантажити на ваш пристрій якийсь додаток. Найімовірніше – це шкідливе програмне забезпечення, яке покликане викрадати ваші персональні дані.

На офіційній сторінці компанії Decathlon Hrvatska ніякої інформації про розіграш не має.

Повівшись на таку шахрайську схему, можна стати жертвою фішингу.

Довідково: ФІШИНГ –  (англ. phishing – риболовля) — вид шахрайства, метою якого є виманювання в довірливих або неуважних користувачів мережі персональних даних клієнтів. Шахраї намагаються змусити користувачів самостійно розкрити конфіденційні дані – наприклад, надсилаючи електронні листи з пропозиціями підтвердити реєстрацію облікового запису, що містять посилання на сайт.

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024