Шельвів: у школі утворили «живий ланцюг»

23 Січня 2018, 18:03
Біля школи у селі Шельвів 5791 Джерело: charlestonecorealtor.com
Біля школи у селі Шельвів

У школі села Шельвів школярі з 5 по 11 клас утворили «живий ланцюг».

Акцію до Дня Соборності провели 22 січня.

Ініціаторкою «живого ланцюга» стала вчителька історії Наталія Мачеброда.

«На вулицю вийшли приблизно 60-70 учнів разом із вчителями. Ми заспівали гімн та розійшлися. Цікаво відчути, як це було тоді, коли проголосили Акт Злуки. Я думаю, що таку акцію варто було б провести у кожній школі», – розповідає учениця 11 класу Шельвівської школи Надія Сільчук.

«Усі класи брались за руки та єднались, ніби як Україна. Ініціювала проведення флешмобу вчителька історії Наталя Анатоліївна. Шкодую, що затрималась і все пропустила», – ділиться думками учениця 11 класу Вікторія Гоюк.

3
Охочі взяти участь в акції до Дня Соборності
Охочі взяти участь в акції до Дня Соборності

В Україні 22 січня в честь проголошення злуки Української Народної Республіки (УНР) і Західноукраїнської Народної Республіки (ЗУНР) в 1919 році відзначають День Соборності.

Офіційним державним святом День Соборності України став тільки в 1999 році після підписання Леонідом Кучмою відповідного указу, – повідомляє Апостроф.

У День Соборності головною традицією є побудова «живого ланцюга».

Нагадаємо, найперший українці створили в 21 січня 1990 року. Тоді «живий ланцюг», в якому взяли участь 450 тисяч осіб, зв’язав Івано-Франківськ, Львів і Київ. Традиція прижилася і щороку повторюється в багатьох містах, селищах і селах України. 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024