На Локачинщині поширюють фальшивий розіграш ніби то від «Копійочки»

20 Вересня 2022, 16:05
Фейковий розіграш ФАКТЧЕК 1053
Фейковий розіграш

У інтернет-мережі фейсбуці на місцевих сторінках Локачинської громади шириться фейковий розіграш від мережі магазинів «Копійочка».

Кореспонденти Район.Локачі розяснили чому саме це є фейк.

Сторінка у фейсбуці Копійочка, Fans не є офіційною сторінкою мережі магазинів, а лише прикривається нею. На даній сторінці розміщено лише один пост, і як ви розумієте, це пост із фальшивим розіграшем.

У пості йдеться про те, що подарунки роздаватимуть у зв'язку із шостою річницею мережі магазинів Копійочка. Та як зазначено на офіційному сайті мережі магазин був створений у 2010 році, відповідно йому 12 років.

У розіграші йдеться про те, що мережа магазинів Копійочка подарує безкоштовний ваучер на покупки. Для того, щоб отримати подарунок просто необхідно написати у коментарях «Вітаємо» та поширити розіграш своїм друзям чи у місцевих групах. Все це потрібно зробити до 22 вересня. Та тільки ви напишете коментар, вам відповість бот і вкаже додаткові умови.

Також у коментарі йдеться про обов'язикову реєстрацію на підставному сайті.

Зазвичай під час такої реєстрації люди попадають в основну частину шахрайської схеми. Вас попросять залишити свою електронну пошту та номер телефону, а пізніше вказати свою адресу для того, щоб вам відправили виграний велосипед. Також на ваш номер телефона будуть відправляти СМС, ніби як із потрібним пін-кодом.

Зловмисники запропонують завантажити на ваш пристрій якийсь додаток. Найімовірніше – це шкідливе програмне забезпечення, яке покликане викрадати ваші персональні дані.

На офіційному сайті мережі магазинів Копійочка ніякої інформації про розіграш не має. Навпаки, на сайті розміщено даний розіграш як фейк, щоб люди не потрапляли до рук зловмисників.

Повівшись на таку шахрайську схему, можна стати жертвою фішингу.

Довідково: ФІШИНГ –  (англ. phishing – риболовля) — вид шахрайства, метою якого є виманювання в довірливих або неуважних користувачів мережі персональних даних клієнтів. Шахраї намагаються змусити користувачів самостійно розкрити конфіденційні дані – наприклад, надсилаючи електронні листи з пропозиціями підтвердити реєстрацію облікового запису, що містять посилання на сайт.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024