П’яний керманич спричинив ДТП: у Локачах оштрафували порушника

21 Вересня 2022, 15:30
П’який водій спричинив ДТП 305
П’який водій спричинив ДТП

Локачинський районний суд оштрафував п'яного керманича авто, який спричинив дорожньо-транспортну пригоду у місті Луцьк.

Про це видання Район.Локачі дізналося із постанови Локачинського районного суду від 2 вересня.

10 серпня 2022 року о 19:25, в місті Луцьку по вулиці Ветеранів, 4, чоловік керував транспортним засобом OPEL Vectra, в стані алкогольного сп'яніння. Огляд на стан сп'яніння проводився у встановленому законодавством порядку із застосуванням спеціального технічного приладу «Alcotest Drager», результат якого склав 2,13 %. Цим керманич вчинив адміністративне правопорушення, передбачене частиною 1 статті 130 КУпАП. 

Крім того, 10 серпня 2022 року о 19:25, в місті Луцьку по вулиці Ветеранів, 4, п'яний водій керуючи транспортним засобом OPEL Vectra, рухаючись заднім ходом не впевнився, що це буде безпечним і не створить перешкод іншим учасникам дорожнього руху, внаслідок чого здійснив зіткнення із автомобілем VOLKSWAGEN Golf. В результаті ДТП транспортний засіб VOLKSWAGEN Golf зазнав механічних ушкоджень, що призвело до матеріальних збитків. Водій OPEL Vectra вчинив адміністративне правопорушення передбачене статтею 124 КУпАП.

В судовому засіданні порушник свою вину в інкримінованих правопорушеннях повністю визнав, суду пояснив, що він дійсно перебував у стані алкогольного сп`яніння та був вимушений сісти за кермо автомобіля щоб підвезти товариша, який не міг самостійно йти.

Суд визнав чоловіка винним у вчиненні адміністративних правопорушень, передбачених статтею 124, частиною 1 статті 130 КУпАП, та наклав на нього адміністративне стягнення у вигляді:

  • за статтею 124 КУпАП у вигляді штрафу у розмірі 50 (п'ятдесяти) неоподаткованих мінімумів доходів, що становить 850 (вісімсот п'ятдесят) гривень;
  • за частиною 1 статті 130 КУпАП у вигляді штрафу у розмірі 1000 (однієї тисячі) неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 17000 (сімнадцять тисяч) гривень з позбавленням права керування транспортними засобами на строк один рік.

Також з керманича стягнуть судовий збір в сумі 0,2 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, що становить 496 гривень 20 копійок.

Довідково: стаття 130 КУпАП керування транспортними засобами особами в стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, так і за відмову від проходження огляду на стан сп'яніння. Стаття 124 КУпАП. Порушення учасниками дорожнього руху правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортних засобів, вантажу, автомобільних доріг, вулиць, залізничних переїздів, дорожніх споруд чи іншого майна тягне за собою накладення штрафу в розмірі двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (850 грн.)

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024