У Старому Загорові поліція зловила пʼяного водія на пасаті

04 Листопада 2022, 13:45
Пʼяного водія притягнули до відповідальності 498
Пʼяного водія притягнули до відповідальності

Локачинський районний суд оштрафував водія, який керував авто напідпитку.

Про це видання Район.Локачі дізналося із постанови Локачинського районного суду від 1 листопада.

8 жовтня 2022 року о 18:05 в селі Старий Загорів по вулиці Центральній Локачинської громади, чоловік керував автомобілем марки «Фольксваген пассат В-3», перебуваючи в стані алкогольного спʼяніння. Огляд зі згоди водія проводився на місці події за допомогою алкотеста «Drager» проба 2,96‰.

Обвинувачений в судовому засіданні вину у вчиненні правопорушення не визнав та зазначив, що справді їхав без документів на автомобіль, за що складено протокол, але алкоголь не вживав.

Вина водія у вчиненні адміністративного правопорушення підтверджується відеозаписом із нагрудної камери патрульного поліцейського, з якого вбачається факт керування підсудного автомобілем та проходження ним тесту на стан алкогольного сп`яніння.

Суд визнав обвинуваченого винним у вчиненні правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 130 КУпАП, та наклав на нього стягнення у виді штрафу в розмірі однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 17000 (сімнадцять тисяч) гривень, з позбавленням права керування транспортними засобами на строк 1 (один) рік.

Також з керманича стягнуть судовий збір в сумі 0,2 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, що становить 496 гривень 20 копійок.

Довідково: стаття 130 КУпАП керування транспортними засобами особами в стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, так і за відмову від проходження огляду на стан сп'яніння.

Коментар
17/04/2024 Вівторок
16.04.2024