На дорозі між селами Шельвів та Затурці авто злетіло у кювет

06 Листопада 2022, 20:40
Авто злетіло у кювет 271
Авто злетіло у кювет

По дорозі на село Затурці авто злетіло у кювет. Суд оштрафував пʼяного водія, який спричиним автопригоду.

Про це видання Район.Локачі дізналося із постанови Локачинського районного суду від 1 листопада.

21 вересня 2022 року о 1:05 ночі на автодорозі між селами Шельвів та Затурці, чоловік керував автомобілем марки «ВАЗ 2106», не вибрав безпечної швидкості для руху, не врахував стан дорожнього покриття, допустив зʼїзд в лівий кювет та в подальшому перекидання на дах автомобіля, під час даної події ніхто тілесних ушкоджень не отримав.

Як зʼясували правоохоронці, водій мав явні ознаки алкогольного спʼяніння, а саме: запах алкоголю з ротової порожнини, не чітка вимова, не стійка хода. Від проходження огляду у встановленому законом порядку на місці події та в лікувальному закладі відмовився.

Порушник в судове засідання 1 листопада 2022 не зʼявився, хоча був належним чином повідомлений про дату, час і місце розгляду справи судовою повісткою. Будь-яких клопотань, заяв від нього до суду не надійшло.

Вина обвинуваченого у вчиненні адміністративних правопорушень, передбачених статтею 124, частиною 1 статті 130 КУпАП, підтверджується відеозаписом із нагрудної камери патрульного поліцейського, на якому порушник підтверджує факт керування автомобілем у стані алкогольного спʼяніння та факт відмови від проходження огляду на стан алкогольного спʼяніння на місці події та у закладах охорони здоровʼя.

Суддя  наклав на обвинуваченого стягнення у виді штрафу в розмірі однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 17000 (сімнадцять тисяч) гривень, з позбавленням права керування транспортними засобами на строк 1 (один) рік.

Також з чоловіка стягнуть судовий збір в сумі 0,2 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, що становить 496 гривень 20 копійок.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024