П’ятикори: у місцевій школі відбувся Тиждень математики

03 Лютого 2018, 12:57
4110

У ЗОШ І-ІІ ст. села П’ятикори стало традицією проводити предметні тижні.

З метою залучення учнів до активної пізнавальної діяльності, розширення їхнього математичного кругозору, пробудження в учнів інтересу до математики з 29 січня по 2 лютого 2018 року в школі відбувся Тиждень математики, – повідомляють на сайті навчального закладу.

На жаль, багато людей вважають, що математика – це наука, в якій немає нічого цікавого, лише цифри і формули. Але розвіяти такі думки вдалось протягом Тижня, де проводились математичні заходи: конкурси, змагання, математичні свята, ігри.

Одним із засобів зацікавлення учнів математикою був позакласний захід «Математичний турнір» для учнів 8-9 класів. Цікава боротьба юних математиків розпочалася із представлення та девізу двох команд: «Нащадки Піфагора» учні 9 класу та їх лідер Васюра Анастасія та «Піфагори» учні 8 класу та Олексюк Уляна. За ходом змагань спостерігало журі: Федишин О.О. – вчитель фізики та інформатики та Ярмолюк В.В. – заступник директора з НВР, вчитель географії, які неупереджено і справедливо оцінювали кожне завдання. Команди по черзі отримували запитання і відповідали дуже швидко, чітко, правильно. По закінченню турніру підсумки підвела Федишин О.О., де відмітила, що усі були уважними та кмітливими, зосередженими і спритними, доброзичливими та веселими і тому перемогла команда учнів 9 класу «Нащадки Піфагора» з відривом в 1 бал від команди учнів 8 класу.

Наступного дня відбулося свято-подорож «Математичне кафе», де змагалися між собою учні 5-6 класів. Діти ласували смачним «вінегретом із анаграм», «салатом із загадок з числівником». На першу страву був «борщ з математичними «обганялками»», на другу – «плов з математичних кмітливостей». Смачним десертом були «Морозиво із ребусів» та «компот з кросворду».

По закінченню змагань, які оцінювали журі у складі Тимчишиної Л.А. – вчителя англійської мови, Баран Т.С. – вчителя української мови та літератури та Боярської Т.В. – вчителя початкових класів, визначили  переможців гри, учнів 6 класу, команду «Квадрат». Вони обіграли своїх суперників – команду учнів 5 класу «Філософів математики».

Діти отримали емоційно позитивний заряд. Кожен із них, враховуючи свої індивідуальні особливості та інтереси, міг працювати із захопленням. Під час заходу учні дізналися багато цікавого, нового і корисного з математики.

Також протягом Тижня був проведений конкурс малюнків «Математика очима дітей», де учні зобразили свою любов д предмету. Найкращий малюнок виконала учениця 9 класу Вронська Яна, а найактивнішими у цьому конкурсі були учні 6 класу.

Завершено Тиждень урочистою лінійкою, на якій підведено підсумки тижня, нагороджено переможців. Директор школи Васюра Н.Ф. вручила грамоти та подарунки усім учасникам, які брали участь у заходах.

Цей Тиждень дав можливість ширше пропагувати досягнення і значення математичної науки, прищепив учням любов до математики, сприяв розвитку і виявленню здібностей учнів.






 

 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024