У Привітному плітками намагаються дискредитувати місцеву волонтерку

30 Листопада 2022, 13:30
Інна Лаценко з добровольцями плетуть маскувальні сітки ФАКТЧЕК 1563
Інна Лаценко з добровольцями плетуть маскувальні сітки

У селі Привітне Локачинської громади намагаються дискредитувати місцеву волонтерку. Жінку звинувачують у неналежному використанні коштів та продуктів, які вона збирає для наших захисників. 

Журналісти Район.Локачі розібрались у правоті намірів волонтерки та доцільного використання зібраних грошей.

Інна Лаценко активно займається волонтерством з перших днів війни. 

«Спочатку було страшно, але бажання жити в Україні перемогло. Серед моїх друзів є багато тих, які не змогли стояти в стороні та тихенько відсиджуватись. Совість мучить, що хтось відвойовує кожен клаптик нашої країни, а люди просто живуть в своє задоволення... Тому з усіх сил намагаюся підняти і розворушити наше село. Вдається дуже важко, але надію не втрачаю», — зазначає жінка.

Деякі місцеві жителі стверджують, що пані Інна забирає приготовлені продукти для ЗСУ собі додому. Із вимогою звільнити Інну Лаценко із посади волонтера, недоброзичливі односельчани звернулись до старости села Привітне.

Цікаво, що такої посади у штаті не існує. Волонтерством жінка займається не через вигоду, не отримуючи за те зарплати.

«Староста сказав, що йому люди переказали, що приготовлені пироги, вареники і т.д я забираю все додому», – розповідає волонтерка.

Аби довести свою правоту, жінка надала місцевій владі повний звіт про використані кошти та доставлені продукти до пункту збору гуманітарних вантажів.

Ці ж самі жителі села, аби все-таки завдати шкоди волонтерству Інни Лаценко, стверджують, буцімто жінка не вклала «ні копійки» з власних коштів, а лише збирає гроші  у селі.

«У повсякденному мирному житті я займаюся вирощуванням квітів, декоративних рослин, полуницею (це основний напрямок), лохиною. Значну частину з виручених коштів від продажу рослин і ягід я витрачаю на потреби ЗСУ», – розповідає пані Інна.

Також, жінка працює офіційно в Польщі рекрутером на одній із фірм. 25% заробітної плати звідти теж йде на волонтерство. Окрім того, за свої гроші заправляє авто, яким користується на потреби волонтерської ініціативи.

«Весною трішки давали коштів на пальне люди з села, так і говорячи «на солярку». А з липня по сьогодні заправляю авто за свій кошт», – додає волонтерка.

Робити добру справу жінці допомагають батьки та її діти. Усе зібране та куплене пані Інна відвозить до Луцька та передає тим хлопцям, що безпосередньо їдуть на фронт.

«Це мої давні друзі, тому я знаю точно, що ці речі і продукти доїдуть туди, де їх потребують», — наголошує волонтерка.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024