5 років позбавлення волі: Локачинський районний суд покарав чоловіків за вчинення крадіжки

24 Січня 2023, 18:00
Позбавлення волі за крадіжку 920
Позбавлення волі за крадіжку

Локачинський районний суд позбавив волі порушників за викрадення чужого майна на шиномонтажі.

 

Про це видання Район.Локачі дізналося із постанови Локачинського районного суду від 19 січня.

5 жовтня 2022 року орієнтовно о 1:45, два чоловіки, перебуваючи на території шиномонтажу, що селі Затурці  по вулиці Луцькій в шляхом пошкодження навісного замка, проникли до металевого контейнера, таємно викрали вісім автомобільних шин, на загальну суму 7 725 гривень, котрі належать власнику шиномонтажа, чим спричинили потерпілому майнову шкоду на вказану суму.

Крім того, один із порушників, 4 жовтня 2022 року, перебуваючи на автостанції міста Луцька, що по вулиці Конякіна, 39, шляхом віднайдення, придбав речовину рослинного походження зеленого кольору – канабіс, яка являє собою особливо небезпечний наркотичний засіб.

Наркотичні речовини під час огляду працівниками поліції на одному із блок-постів Луцька о 6:47, в кишені спортивної сумки, яка знаходилась в передній частині автомобіля одного із порушників, було виявлено та вилучено наркотичний засіб, обіг якого заборонено, загальною масою 12,1763 г.

Обвинувачені у судовому засіданні свою вину у вчиненні вказаних кримінальних правопорушень визнали повністю.

Потерпілий пояснив, що обвинувачені відшкодували завдану йому майнову шкоду, претензій до них не має.

Заслухавши всіх свідків та розглянувши усі представлені докази суд визнав порушників винуватим у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частиною 4 статті 185 КК України, частиною 1 статті 309 КК України, і призначити йому покарання:

  • за частиною 4 статті 185 КК України у виді позбавлення волі на строк 5 (пʼять) років;
  • за частиною 1 статті 309 КК України у виді штрафу в розмірі 3000 (три тисячі) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 51000 (пʼятдесят одна тисяча) гривень.

На підставі частини 1 статті 70 КК України остаточне покарання визначити за сукупністю кримінальних правопорушень, шляхом поглинення менш суворого покарання більш суворим, у виді позбавлення волі строком на 5 (пʼять) років.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024