ОТГ: чи хочуть Березовичі до Війниці

20 Лютого 2018, 13:49
Віктор Дудечко 3455 Джерело: http://bug.org.ua/news/volodymyr/berezovychi-vyjdut-z-volodymyr-volynskoho-rajonu-ostanni-ne-objednani-sela-provodyat-hromadski-sluhannya-213966/
Віктор Дудечко

У селі Березовичі Володимир-Волинського району провели громадське обговорення, щоб вибрати, з якою громадою об’єднатися.

Обговорювали майбутнє села 11 лютого, – інформує БУГ.

Жителям Березовичівської сільської ради пропонували три варіанти: Зимне, Овадне чи Війниця (Локачинського району).

На обговорення приїхали близько сотні мешканців сільської ради (сільська рада нараховує понад тисячу населення). Приїхали і представники трьох громад, до яких сільрада може приєднатися.

Громадське обговорення
Громадське обговорення

 «Для громади було б найкраще створити власну ОТГ, приєднавши до себе Війницю та інші села», – зазначив сільський голова Березович Юрій Ковальчук. 

Згідно з Перспективним планом Березовичівська сільська рада має доєднатися до Зимнівської ОТГ. 

Місцеві жителі виступили категорично проти, оскільки географічне положення та відсутність прямого сполучення створюватимуть складнощі.

Щодо Оваднівської ОТГ, то присутніх збентежив акцент на фінансовій стороні , який зробим голова Сергій Панасевич

Із залу лунали фрази: «нащо ми бідні, вам багатим», «потім будете завжди казати, що взяли нас бідними».

Основний аргумент на користь приєднання до Війниці: пряме дорожнє сполучення, близькість сіл. 

Делегація із Локачинського району на чолі з Віктором Дудечком апелювала до того, що Березовичі де-факто будуть центром громади, хоча юридично – Війниця. Це пов’язують із наявністю у Березовичах хорошої школи і амбулаторного пункту, яких немає у Війниці.

Обговорювали більше години, потім – голосували. Більшість проголосували на користь приєднання до Війниці, частина – за Оваднівську ОТГ і найменше – за Зимнівську громаду. 

Нагадаємо, щоб запустити процес об’єднання, то, окрім громадського обговорення, має відбутися сесія сільської ради, на якій депутати голосуватимуть, з ким варто об‘єднуватись.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024