Міжнародний день рідкісних захворювань: події та іменини 28 лютого

28 Лютого 2018, 11:36
1383

 Іменини сьогодні святкують – Арсеній, Опанас, Онисим, Євсевій, Єфросинія, Онисим, Пафнутій.

Якщо ви хочете привітати близьких чи рідних з днем народження, надсилайте привітання та фото іменинників на електронну пошту [email protected].

Іменини або день Ангела – це день пам’яті святого, ім’я якого дали християнину чи християнці при хрещенні. Календар іменин на 2018 рік допоможе вам дізнатися, в який день будуть ваші іменини чи іменини ваших родичів, друзів, знайомих. Зверніть увагу, що день ангела – це найближчий до дати народження день пам’яті святого, ім’ям якого чи якої назвали людину.

Сьогодні відзначають Міжнародний день рідкісних захворювань.

Міжнародний день рідкісних захворювань (Rare Disease Day) відзначається щорічно в останній день лютого. Мета – підвищити обізнаність про рідкісні захворювання і покращити доступ до засобів їх лікування.

Цей день в історії:

1654 - польський король Ян II Казимир своїм універсалом закликав запорозьких козаків зберігати вірність Речі Посполитій.

1732 – у Петербурзі відкрився Кадетський корпус – перший у Росії військовий (сухопутний) навчальний заклад.

1832 – українська полячка Евеліна Ганська вперше написала листа Оноре де Бальзаку.

1933 – після провокаційного підпалу рейхстагу, який відбувся в Берліні напередодні, президент Німеччини Гінденбург підписав указ «Про захист республіки», яким скасовувалися всі основні громадянські свободи. На знак протесту проти нацизму країну залишив драматург Бертольд Брехт.

1940 – радянський льотчик-випробувач Володимир Федоров здійснив перший у світі політ на ракетопланері з рідинно-реактивним двигуном.

1984 – Майкл Джексон виграв вісім нагород «Греммі», встановивши рекорд.

1986 – США видали Ізраїлю Джона (Івана) Дем'янюка, уродженця України. Його обвинувачували в тому, що під час війни він служив наглядачем у таборі смерті Треблінка, де за свою жорстокість був прозваний Іваном Грозним. Через два роки Дем'янюк був засуджений до смертної кари, але ще через п'ять років Верховний Суд Ізраїлю виправдав його. У 2009 р. Штати знову видали Дем'янюка для суду, тепер у Німеччину.

1988 – у Сумгаїті (Азербайджан) вчинено погром вірменського населення, в результаті якого, за неофіційними даними, загинуло кілька десятків людей.

1998 – Селін Діон зійшла на вершину американського хіт-параду з піснею My Heart Will Go On із кінофільму «Титанік».

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024