Локачі: кількість хворих на ГРВІ зростає, одна дитина отримала обмороження

02 Березня 2018, 19:50
2451

Внаслідок різкого похолодання кількість хворих на ГРВІ в районі значно збільшилась. Більшість недужих – діти.

Вже другий тиждень на Волині «тріщать» морози. Багато навчальних закладів області закриті на карантин. Серед них і школи Локачинського району.

Якими ж є наслідки холодів та снігопадів для локачан, дізнавався кореспондент Район.Локачі у медиків та рятувальників.

За словами чергової медсестри приймального відділення Локачинської ЦРЛ Світлани Нероди, від початку 2018 року до лікарні з обмороженням пальців ніг поступила 10-річна дитина. Після надання медичної допомоги, дівчинку для проходження лікування відправили додому, оскільки ступінь ушкодження визначили як легкий.

Зазначимо, що у приймальному відділенні лікарні цілодобово працює пункт обігріву, розгорнутий працівниками Локачинського районного відділу Управління ДСНС України у Волинській області.

«Внаслідок складних погодних умов багато жителів району отримали травми. Протягом трьох зимових місяців до лікарні із переломами кісток та пошкодженнями зв’язок звернулись близько сорока осіб. Ще у багатьох виявили забої м’яких тканин», - повідомив лікар-травматолог Василь Мигович.

Невтішною є статистика захворюваності на гострі респіраторні вірусні інфекції. Заступник головного лікаря Локачинського центру ПМСД Ірина Мигович та сімейний лікар Ніна Літсевич наголосили, що з початку епідеміологічного сезону (жовтень 2017 року, - ред.) у Локачинську ЦРЛ звернулося 1447 хворих на ГРВІ, з них 62% – діти.

Майже половина від зазначеної кількості звернень були у лютому.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39