Чи підтримають локачани відмову від штучних квітів на кладовищах?

10 Квітня 2018, 10:00
Волинян просять відмовитись від штучних квітів на кладовищах. 3791
Волинян просять відмовитись від штучних квітів на кладовищах.

Волинян просять відмовитись від штучних квітів на кладовищах.

Про це у групі "Боратин 24" в Фейсбуці пише Ярослав Черняк.

"Звертаюсь до кожного з вас, подумайте 100 разів перш ніж придбати, і розкажіть своїм близьким та знайомим" - йдеться в повідомленні.

"Ви думаєте про дань традиції і померлих, а чи думаєте про живих? Про ваших дітей, онуків, правнуків. Що ви їм залишаєте? Яку природу та екологію? Пластик розкладається щонайменше 100 років! 100!!!! А скільки тонн цього яду щороку несуть на могили? А скільки шкідливих, смертельних речовин ми отримуємо при спаленні цих "красивих" квітів. Чому хворіють діти? А що ми їм даємо? Отруєні воду, землю і повітря? Бо що люди скажуть?" - пише автор посту. 

В обмін штучним квітам можуть стати свічки, паперові квіти, хвойні живі вінки, сухоцвіт на могилах. За можливості, можна посадити живі квіти, або ж засіяти травою.

Волиняни підтримали таку пропозицію: 

"Наші люди так роблять через банальну лінь. Бо живі квіти треба доглядати, газон підстригати, заморочуватися над цим в кінці кінців, а так квітка простоїть майже рік однакова, створюючи ілюзію доглянутості" - пише Katia Babinchuk.

"Живі квіти і вінки з хвої ,це традиція з прадідів. Чудово для відновлення!" - зазначила Оксана Радь

"Це дійсно проблема, напевно, мало хто з нас бував на сміттєзвалищах і тому не задумуючись це робимо. Мені відомо, що частина священників також закликають не купувати пластикових квітів, але мало хто прислуховується влаштовуючи змагання - у кого більше" - пише Власюк Людмила.

"Якщо хочете придбати цю смертоносну "красу" краще дайте ці кошти на лікування хворої дитини, чи милостиню потребуючих. Це більше допоможе мертвим і дасть ліпше майбутнє нашим нащадкам" - підсумували у пості.
 

Коментарі
11 Квітня 2018, 12:40
Я давно відмовилася від штучних квітів і вінків. Минулого року була на похоронах в одному із сіл Львівщини і не побачила жодної штучної квітки. Запитала як це вдалося зробити і отримала відповідь - своє слово сказав священник.
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024