За випалювання рослинності передбачена адміністративна відповідальність

11 Квітня 2018, 13:30
За випалювання рослинності передбачена адміністративна та відповідальність 1770
За випалювання рослинності передбачена адміністративна та відповідальність

З настанням потепління люди починають палити суху траву біля доріг, лісів, торфовищ та населених пунктів, зовсім не думаючи про наслідки. 

«Більшість, при цьому не дотримуються пожежної безпеки, бо не здогадуються, що від цього може виникнути пожежа, яка принесе неповоротні наслідки для природи та громадян», – пише Локачинський РС УДСНС.

У природних екосистемах впродовж 2017 року на території Локачинського району виникло  4  пожежі. Під час здійснення спільних рейдів щодо недопущення пожеж в екосистемах, до адміністративної відповідальності  було притягнено 3 осіб.

Безпосередньо причиною виникнення пожеж в екосистемах, як правило стало порушення вимог пожежної безпеки (випалювання сухої рослинності, необережне поводження з вогнем).

Враховуючи вищевикладене, Локачинський РС УДСНС України у Волинській області закликає громадян не спалювати суху траву, бадилля та сміття, адже це завдає шкоди довкіллю та здоров'ю людей. За самовільне випалювання рослинності або її залишків передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність.

Якщо Ви помітили горіння сухої трави – спробуйте самотужки його ліквідувати. У випадку масштабних пожеж негайно повідомте Службу порятунку «101».

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром