Міжнародний день визволення в'язнів фашистських концтаборів

11 Квітня 2018, 14:00
Міжнародний день визволення в'язнів фашистських концтаборів 4944
Міжнародний день визволення в'язнів фашистських концтаборів

11 квітня відзначається Міжнародний день визволення в'язнів фашистських таборів.

«Саме 11 квітня 1945 року американські війська вторглися на територію найбільшого табору, який мав назву Бухенвальд. В’язні Бухенвальду підняли інтернаціональне повстання, результатом якого стало ліквідування табору.» інформує Сектор з питань внутрішньої та інформаційної політики райдержадміністрації.

Всього на території Німеччини та окупованих нею країн діяло більше 14 тисяч концтаборів.

Під час Другої світової війни в таборах смерті перебувало 18 мільйонів осіб, з них 5 мільйонів – громадяни Радянського Союзу. Біографії цих людей – це справжні уроки мужності для молодого покоління.

Всього на території Німеччини та окупованих нею країн було більше 14 тисяч концтаборів. За визнанням самих есесівців, в’язень, тривалість життя якого в таборі складала менше року, приносив нацистам майже півтори тисячі рейхсмарок чистого прибутку.

Метою відзначення Дня 11 квітня є збереження пам'яті про трагічні події Другої Світової війни, які забрали життя людей, що загинули у нацистських концтаборах, гетто та місцях примусового тримання – у цей день увесь світ віддає данину скорботної пам'яті жертвам нацизму, які загинули в концтаборах, розташованих на території України.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024