Стартувала кампанія «Лікар для кожної сім’ї»

12 Квітня 2018, 10:00
Стартувала кампанія «Лікар для кожної сім’ї» 1533
Стартувала кампанія «Лікар для кожної сім’ї»

Вже понад 300 тисяч декларацій в першій декаді квітня підписали українці і, таким чином, обрали свого сімейного лікаря.

«Це стало відомо під час селекторної наради з питань впровадження медичної реформи, що відбулась 10 квітня 2018 року». – інформує у Facebook Локачинська районна державна адміністрація.

Нагадаємо, що в рамках медичної реформи з 1 квітня 2018 року стартувала кампанія «Лікар для кожної сім’ї», під час якої громадяни можуть обрати сімейного лікаря незалежно від місця реєстрації.

Найперше необхідно працювати над проблемними питаннями, зокрема такими як підключення медичних закладів до системи «E-health». Так, мова йшла про комп’ютеризацію кожного медзакладу, закупівлю необхідної техніки тощо.

Щодо Волинської області, то заступник голови облдержадміністрації повідомила, що всі центри ПМСД комп’ютеризовані та підключені до Інтернету. Наразі йде процес перетворення медзакладів у комунальні некомерційні.

За підсумками наради Віце-прем’єр-міністр доручив керівництву МОЗ спільно з органами місцевої влади провести масштабну роз’яснювальну роботу щодо впровадження медреформи у кожній області. Відтак, Світлана Мишковець доручила активізувати інформаційно-роз’яснювальну роботу серед населення.

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром