Бібліотека: Чорнобиль – техногенна катастрофа, як невиліковна рана на тілі цілої землі

27 Квітня 2018, 13:25
Година Пам’яті 1763
Година Пам’яті

26 квітня  працівники Локачинської центральної районної бібліотеки підготували і провели годину пам’яті «Незабутні дні Чорнобиля» присвяченій техногенній катастрофі, яка увійшла в історію, в усі хроніки людства, як невиліковна рана на тілі цілої землі.

Про  це пише у Facebook Локачинська центральна районна бібліотека.

На заході були присутні завідувач сектору з питань внутрішньої політики районної державної адміністрації Руслана Новосад, секретар селищної ради Леся Познякевич, представники установ, організацій райцентру та учні Локачинської філії Оваднівського ПТУ-ліцею.

Година Пам’яті
Година Пам’яті

Година Пам’яті
Година Пам’яті

Ведуча Ганна Марчак розповіла учасникам заходу про ті жахливі події, які сталися на Чорнобильській АЕС, про подвиг незабутніх героїв-пожежників, які ціною власного життя зупинили вогонь, про наслідки аварії, що не дають і, вочевидь, не даватимуть спокою людству ще багато століть.

Відео «День в історії, Вибух на ЧАЕС» відновило присутнім події Чорнобильської катастрофи, а пісні - відеокліпи пролунали як засторога і пам'ять про те, що кожному із нас треба розуміти і пам’ятати, що матінка земля у нас одна і її треба берегти «Аби ми такі от помертвілі зони нащадкам не залишили своїм».

Година Пам’яті
Година Пам’яті

На завершення ведуча ознайомила всіх присутніх з документами, що були представлені на книжковій виставці «І все перекреслив урановий атом», зокрема з художніми та документальними творами лауреата Нобілевської премії Світлани Аліксієвич «Чорнобильська молитва», Андрія Кокотюхи «Аномальна зона», Юрка Вовка «Чорнобильський роман», нашого земляка Юрія Зилюка «Попіл Чорнобиля».

Година Пам’яті
Година Пам’яті

 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024