У Локачах вшанували пам'ять загиблих під час війни та бойових дій

12 Травня 2018, 13:00
Локачі 1186
Локачі

У Локачах настоятель Свято-Преображенського храму отець Ігор (Дружинець) та настоятель Свято-Миколаївського храму отець Анатолій (Собуцький) відправили панахиду за загиблими у роки Другої світової війни та під час боїв на сході України.

Про це інформує на сайті Локачинська райдержадміністрація.

8 травня, у молитвах згадали всіх, хто поліг у 1939 — 45 роках: мирних жителів, військовополонених, остарбайтерів, в’язнів концтаборів, загибле єврейське населення і українців, які воювали за самостійну державу, солдатів у лавах Червоної Армії і в лавах союзників по Антигітлерівській коаліції: у польській, канадській, американській армії. Загиблих від радянських каральних органів та СМЕРШу – усіх, хто поліг за свободу і незалежність Батьківщини .

Для гіркої пам'яті немає термінів. Змінюється багато чого: держави, межі, люди, оцінки минулого. Не змінюється пам'ять:  завжди житимуть в спогадах нечисленних вже фронтовиків їх бойові товариші, полеглі смертю хоробрих на фронтах Другої світової війни, залишаться у спогадах рідних дідусі і бабусі, батьки і матері, сини та доньки….

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024