Старий Загорів: вшанували память загиблих земляків

12 Травня 2018, 16:39
Біля пам'ятника 3646
Біля пам'ятника

У Старому Загорові учні місцевої школи на чолі з директором Миколою Костючком, жителі села, гості з районного центру – голова райдержадміністрації Віктор Дудечко, сільський голова Ростислав Остапчук біля пам’ятника загиблим землякам взяли участь у пам’ятному заході до Дна пам’яті та примирення.

Пам'ять вшанували 8 травня, – інформує Локачинська райдержадміністрація.

Щемом у серці відгукувались прізвища та імена загорівчан, які загинули на фронтах війни в лавах Червоної армії та УПА, розстріляних у стінах луцької тюрми та  замордованих у нацистських концтаборах – школярі згадали усіх. Згадали бійців, які загинули, визволяючи Загорів від загарбника. Вони будуть жити, допоки живе пам’ять про них.

«Українська армія, яка зараз захищає рідну землю від російського агресора, є достойним спадкоємцем слави та подвигу ветеранів Другої світової війни». – наголосив Віктор Дудечко.

За захист суверенітету та територіальної цілісності України під час проведення антитерористичної операції в Донецькій та Луганській областях  керівник району вручив відзнаку Президента України «За участь в антитерористичній операції» Василю Миколайовичу Калишу та подякував за чесно виконаний громадянський обов’язок з захисту рідної землі.

Панахиду за загиблими у роки Другої світової війни  відправв  настоятель місцевого Свято-Успенського храму отець Афанасій (Лейба).

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024