Локачинську школу-гімназію визнали кращою серед закладів районного підпорядкування області

15 Травня 2018, 18:00
Локачинська школа-гімназія 4892
Локачинська школа-гімназія

Серед закладів районного підпорядкування області – навчально-виховний комплекс «Локачинська загальноосвітня школа І ІІІ ступенів-гімназія» другий рік поспіль визнали «Кращим закладом року»

Найкращим доказом цього є не лише той факт, що у двох із чотирьох номінацій всеукраїнського конкурсу «Учитель року-2018» перемогли волиняни, але й те, що близько 200 школярів області стали переможцями загальнодержавних олімпіад, конкурсів, турнірів, змагань, фестивалів у 2017 – 2018 навчальному році. – Відділ інформаційної політики облдержадміністрації.

Відтак, талановитих учнів, а також їхніх наставників, відзначили подяками та подарунками 14 травня 2018 року під час свята «Творча обдарованість». Захід відбувся у приміщенні головної адмінбудівлі краю за участі голови обласної державної адміністрації Олександра Савченка, заступника голови обласної ради Романа Карпюка та народного депутата України Ірини Констанкевич.

Передусім до присутніх звернувся керівник найвищої виконавчої гілки влади в регіоні. З одного боку, Олександр Ілліч подякував школярам за стійкість, хоробрість, самовідданість та бажання не просто вчитися, але досягати поставлених у житті цілей, яких би зусиль то не вартувало. З іншого ж, – висловив слова щирої вдячності педагогам за надлюдську кропітку працю. Адже саме вони зуміли підібрати правильний ключ до учнів та привити їм любов до знань.

– Ви – переможці різних конкурсів – герої! Адже віддаєте себе тому, що в майбутньому знадобиться як вам, так і нашій державі. Нині ж, під час олімпіад, інших конкурсів і змагань маєте змогу комунікувати з такими ж талановитими ровесниками, як і ви, бачити, скільки в Україні молоді, котра хоче щось знати та змінювати, – продовжив Олександр Савченко.

Посадовець зауважив, що це – величезний позитив. Адже люди, котрі займаються наукою, не розуміють, що таке хабар, та чому щось комусь потрібно нести. Натомість – вони навчилися відстоювати себе та свої цінності.

Поділився голова облдержадміністрації й тим, що його вкрай турбує. Мова йде про практичне застосування знань, умінь та навичок талановитих молодих людей нашої держави загалом і Волині зокрема.

– Наш із вами обов’язок – створити стартап для молоді, за допомогою якого ці ідеї впроваджуватимуть у життя. Ми не можемо постійно працювати на чужі країни, які потім наші ж винаходи продають нам за великі кошти, – наголосив Олександр Ілліч.

Опісля посадовець вручив одноразові стипендії голови обласної державної адміністрації 20 учням, які досягли високих результатів на всеукраїнських олімпіадах, турнірах, конкурсах, змаганнях. І це далеко не всі переможці. Як зауважила начальник управління освіти, науки та молоді облдержадміністрації Людмила Плахотна, область щороку піднімається вище у розвитку науки. Доказ того – 41 перемога волинських школярів у всеукраїнських олімпіадах, 40 у всеукраїнських конкурсах-захистах робіт від Малої академії наук України, 17 у всеукраїнських турнірах юних науковців та навіть почесні відзнаки Ради національної безпеки та оборони України за наукові досягнення, які сприятимуть захисту й обороні нашої держави.

Звертаючись до присутніх зі словами вдячності за підтримку, він підкреслив:

– Боріться за свої мрії. Вони варті того. Ніколи не розслабляйтеся під час перших перемог, але й не зупиняйтеся, коли є невдачі. Пам’ятайте, що коли ви досягнете першої сходинки, перед вами постануть інші, яких також потрібно здолати.

Разом із тим, за цілеспрямовану та ефективну управлінську діяльність щодо розвитку інтелектуальних  і творчих здібностей учнів дипломами та цінним подарунками у номінації «Кращі заклади року» нагородили:

  • серед закладів освіти обласного підпорядкування – Волинський ліцей-інтернат;
  • серед закладів міст обласного значення – комунальний заклад Луцького навчально-виховного комплексу № 9 Луцької міської ради»;
  • серед закладів районного підпорядкування – навчально-виховний комплекс «Локачинська загальноосвітня школа І ІІІ ступенів-гімназія» Локачинського району.

Також за високі досягнення упродовж навчального року ще 110 кращих учнів та педагогів краю відзначили Почесними грамотами управління освіти, науки та молоді облдержадміністрації, а також грошовими винагородами.

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024